Τα μωρά του Οκτωβρίου: Πέντε κοινά χαρακτηριστικά των φθινοπωρινών μωρών

Έφτασε και ο Οκτώβριος και όλες οι εγκυμονούσες που μπαίνουν τώρα στον μήνα τους ετοιμάζονται σιγά-σιγά για τον ερχομό του μωρού τους! Μήπως είσαι και εσύ μία από τις “προσεχώς” μανούλες; Τότε, ανήκεις στο club των μαμάδων που αποκτούν τα λεγόμενα “μωρά του Οκτωβρίου”! Έπειτα από αρκετή αναμονή, με τις ευχάριστες εκπλήξεις και τους αναπάντεχους προβληματισμούς που πάντοτε “κρύβει” μια εγκυμοσύνη, πλέον βρίσκεσαι στην τελική ευθεία και περιμένεις την στιγμή που θα κρατήσεις για πρώτη φορά στα χέρια σου αυτό το μικροσκοπικό πλασματάκι! Ήξερες, όμως, πως τα μωρά του Οκτωβρίου συγκεντρώνουν ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά που τα κάνουν ξεχωριστά;

Εάν, λοιπόν, ετοιμάζεσαι αυτό το διάστημα να φέρεις στον κόσμο το μικρό σου ή αν μόλις απέκτησες το μονάκριβο παιδάκι σου, παρακάτω θα βρεις μερικές πληροφορίες που πρέπει να ξέρεις για τα μωρά που γεννιούνται τον Οκτώβριο!

Πιθανότατα θα διαπρέψουν στον αθλητισμό
Σύμφωνα με μελέτες, τα μωρά που γεννιούνται τον Οκτώβριο είναι πολύ πιθανό να γίνουν μελλοντικά… πρωταθλητές! Συγκεκριμένα, έρευνα του 2014 που επικεντρώθηκε στην αντοχή και την δύναμη των παιδιών σχολικής ηλικίας ανακάλυψε πως “τα παιδιά που έχουν γεννηθεί τον Οκτώβριο είναι πιο δυνατά σε σχέση με εκείνα που γιορτάζουν τα γενέθλιά τους άλλους μήνες, εκτός από τον Σεπτέμβριο και τον Νοέμβριο”. Ο λόγος που πιθανολογείται ότι συμβαίνει αυτό είναι συνδεδεμένος με την πρόσληψη βιταμίνης D κατά την διάρκεια της κύησης.

Έχουν μεγάλες πιθανότητες να γίνουν μια μέρα… Πρόεδροι των Η.Π.Α.
Ο Οκτώβριος συγκεντρώνει τα περισσότερα γενέθλια Προέδρων της Αμερικής σε σχέση με τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου! Λαμπρά παραδείγματα είναι οι John Adams, Rutherford B Hayes, Chester Arthur, Teddy Roosevelt, Dwight D. Eisenhower και Jimmy Carter. Επίσης, μπορεί να μην κατάφερε τελικά να μπει στον Λευκό Οίκο ως η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος των Η.Π.Α., αλλά και η Hilary Clinton είναι γεννημένη τον Οκτώβριο!

Ενδεχομένως να σβήσουν και… 100 κεράκια
Όπως δείχνει μια έρευνα του 2011 που διενεργήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Chicago, όσοι γεννιούνται τον Οκτώβριο “έχουν σημαντικά μεγαλύτερη πιθανότητα να ζήσουν έως τα 100 χρόνια τους σε σχέση με εκείνους που έχουν γεννηθεί τον Απρίλιο”.

Διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων
Μία άλλη έρευνα έδειξε πως ενώ τα μωρά του Οκτωβρίου σημειώνουν μεγαλύτερο ποσοστό εμφάνισης κάποιας ασθένειας σε γενικό επίπεδο, ωστόσο παρουσιάζουν μικρότερες πιθανότητες εμφάνισης μια καρδιαγγειακής νόσου. Μήπως γι’ αυτό τελικά καταφέρνουν να ζήσουν ως τα 100;

Είναι περισσότερο ψυχικά υγιή
Οι ερευνητές έχουν επίσης συνδέσει τις γεννήσεις του Οκτωβρίου με χαμηλότερα ποσοστά κατάθλιψης, υποδεικνύοντας πως τα παιδιά που έρχονται στον κόσμο αυτό τον μήνα παρουσιάζουν καλύτερη ψυχική υγεία.

olagiatingunaika.gr

Share on Google Plus

0 σχόλια: