Χωρισμένες μητέρες και στερεότυπα !!!

υτος ο κόσμος απο πάντα αντιμετώπιζε τις γυναίκες διαφορετικά απο τους άντρες !!!!
Κατα την ταπεινή μου γνώμη δε θεωρώ πως διαφέρουμε σε κατι, όσων αφορά τον τρόπο που θα επρεπε να μας αντιμετωπίζουν τουλάχιστον.Στο τι αποφάσεις παίρνουμε στη ζωή μας,στη δουλειά και γενικά στο πως συμπεριφερόμαστε.
Απο την αλλη σαφώς και διαφέρουμε σαν όντα οπότε ναι, δεν υπαρχει σύγκριση στα της σωματικής κατασκευής μας.
Δε μπόρω και δε θέλω να συγκρίνω τον εαυτο μου με οποιονδήποτε άντρα,στη δύναμη,στο ποσο παραπάνω ή οχι χρειάζεται να τρώω,να κοιμάμαι και αλλα πολλά!!!

Ομως δε θέλω να εχω και λιγότερα δικαιώματα ως γυναικα στην κοινωνία !!!
Δε θέλω πλέον να ακούω πως ειμαι γυναίκα και δεν ειναι ωραίο να κανω το τάδε,να μιλάω για εκείνο το θέμα,δε μπορω να τα καταφέρω κάπου και αλλες τέτοιες "ομορφιές"!!!


Τα στερεότυπα που εχουν δυστυχώς απομείνει απο μια αλλη εποχή για τις γυναίκες,μας αδικούν και μας υποτιμούν !!
Ειδικότερα για τις διαζευγμένες/μόνες μητέρες!!!!


Υπάρχει αυτη η πεπαλαιωμένη άποψη πως κάθε μονη μητέρα,ψάχνει για τον άντρα  που θα αντικαταστήσει τον πατέρα των παιδιών της !!!!
Οπότε και με το που συνάπτει  μια σχέση οποιοδήποτε άντρας που θα βρεθεί  σε αυτή τη θέση δίπλα της,βλέπει τον εαυτο τους σαν υποψήφιο θύμα!!!!
Και φοβάται  ... καλά αυτο δεν ειναι πρωτότυπο για εναν άντρα (sorry guys)
Και σαφώς βλέπουνε την καθε χωρισμένη μητέρα σαν "καλη περίπτωση αλλα αυτη θα θελει αντικαταστάτη"
Τα παιδιά τους έχουν μπαμπά και στις περισσότερες των περιπτώσεων εξακολουθούν να τα προσέχουν και να τα αγαπάνε όπως πρίν,μην τα λυπάστε!!!
Στην ουσία λοιπόν αυτοί οι ίδιοι βάζουν τον εαυτό τους σε αυτη τη θέση του θύματος απο φόβο !!! Βεβαία βλέπουν και αυτες τις γυναίκες σαν απελπισμένες ενω πολλες περισσότερες γυναίκες απο οσες νομίζουν ΔΕΝ ειναι !!!!!
Πάντα θα υπάρχουν βέβαια και οι άλλοι που δεν τους περνάνε απο το μυαλό αυτα.Και τους εκτιμάνε!!!!


Η μητέρα που βγήκε απο εναν γάμο,είτε ηταν άσχημος είτε οχι, το πρώτο πράγμα που την ενδιαφέρει ειναι να ειναι καλά τα παιδιά της. Φαντάζομαι και οι αντρες το ίδιο!!!
Το γεγονός πως ξανα κάνει  σχέση με εναν άντρα δε σημαίνει οτι τον βλέπει και σαν αντικαταστάτη για τα παιδιά της !
Μιας και στην εποχή μας  οι άντρες δεν εξαφανίζονται οταν χωρίζουν !!! Ειναι εκει για τα παιδιά τους,τα παρακολουθούν να μεγαλώνουν και συμμετέχουν σε αυτο σαν να μην άλλαξε τίποτα !! Αλλα και να μην είναι μπορούνε και μόνες τους. Αφηστε που οσο και να θέλει μια γυναίκα κατι τέτοιο ειναι ανέφικτο !!! Μάνα και πατέρας δυο έννοιες που δεν αντικαταστάθηκαν ποτέ μα ποτέ!!!!
Αλλα ποιος μας λεει κι οτι θελει ; Μηπως ρωτατε ; Οχι,ειναι απο τα πιο αυθαίρετα συμπεράσματα !!!!
Η μητέρα δε,που έφερε στον κοσμο ενα παιδί μόνη της,απαρχής δλδ αποφάσισε να το φέρει στον κοσμο μόνη,επειδή ο πατέρας αρνήθηκε κάθε ευθύνη,ειναι ακόμη πιο άξια και ειναι ακόμη πιο αποφασισμένη να παλέψει με αξιοπρέπεια !!!! Και ειναι ακόμη πιο σίγουρο πως δεν ψάχνει κάποιον να μοιραστεί το βάρος του μονογονεα,αλλιως δε θα το αποφάσιζε,διαφορετικά ειναι απλά ανεύθυνη!!!!Πολλοι ειναι δε εκείνοι που κανουν σημαία τους την διατροφή που καταβάλουν οι αντρες στις πρωην συζύγους τους.
Δεν ειναι χάρη παιδιά αυτο ειναι υποχρέωση ! Δεν ειναι προσωρινή σύνταξη(οπως αποκαλούν πολλοι τη διατροφή) για τη μητέρα και τα προσωπικά της έξοδα οχι,με συγχωρείτε που σας το χαλάω,αλλα ειναι υποχρέωση προς τα παιδιά που καμία γυναίκα δεν έφερε προίκα απο το πατρικό της !!!!
Σίγουρα σε καποια  σημεία των νόμων θεωρώ πως οι μπαμπάδες αδικούνται,οπως ας πούμε με το πόσο δυσκολο ειναι να αφεθεί η επιμέλεια σε εναν πατέρα,οταν η μητέρα ειναι ανεπαρκής!!!! Δυστυχώς χρειάζεται να κακομεταχειρίζεται τα παιδια της και αυτο να μπορει να αποδειχθεί για να της "πάρουν" τα παιδιά!!!
Υπάρχουν δε κι ευτυχώς,πολλοι μπαμπάδες που ειναι παραπάνω απο άξιοι συγχαρητηρίων,που δεν αμελούν τα καθήκοντα τους ως γονείς ! Γιατι σωστοί γονείς δεν ειναι μονο οι γυναίκες,το σωστο να λέγεται !!!! Δεν εχουμε μονο εμείς αυτο το προνόμιο.
Οσο ελειπής όμως μπορεί να ειναι μια μάνα  χωρις την καθημερινή παρουσία-βοήθεια ενός πατέρα,άλλο τοσο μπορεί να ειναι και ένας πατέρας !!!!
Τα παιδιά χρειάζονται δυο γονεις,σαφώς!!!!
Δεν υπάρχει ομως καμία διαφορά αναμεσα στα δυο φύλα,όσων αφορά την γονεϊκη ιδιότητα !!!!
Και καταλήγω, η κοινωνία μας ειναι τοσο άδικη,κομπλεξική και προκατηλημενη τελικα ; Που ίσως δεν της περνάει καν απο το μυαλό πως οι γυναίκες μπορούνε άνετα να τα καταφέρνουν και χωρίς άντρα στο σπίτι τους;
Οι εποχές αλλάξανε και οι γυναίκες δε φοβούνται πλέον να ζήσουν μόνες με τα παιδιά τους. Δεν τους είναι  απαραίτητο να έχουν πάντα την καθημερινή στήριξη ενός άντρα!!!
Και οι περισσότερες δεν ψάχνουν αντικαταστάτη για να γινει σπόνσορας τους,τουλάχιστον οχι οσες σέβονται τον εαυτό τους κι εχουν αξιοπρέπεια.
Δεν ειναι δε,σε απελπιστική αναζήτησή συντρόφου,και δεν ειναι διαθέσιμες για "πάσα νόσο και πάσα μαλάκια" επειδη ισως να ειναι μόνες τους πολύ καίρο !!!!
Μην βλέπετε αυτες τις γυναίκες ως πιο "εύκολες" επειδή ειναι μόνες,ξεφτυλίζετε τους εαυτούς σας,οχι τις γυναίκες!!!!
Και τελός σκεφτείτε πως αύριο ίσως βρεθεί η κόρη σας ή η αδερφή σας σε αυτή τη θέση!!!
Θα σας άρεσε ο κόσμος να την αντιμετωπίζει ως μια απελπισμένη που θα υποκύψει σε οποιον βρεθεί μπροστά της ; Δε νομίζω !!!


Ελπίζω κάποτε ο κόσμος να βλεπει τις γυναίκες λιιιιιγο πιο ίσες και το ίδιο ικανές σε σχεση  με τους άντρες,τουλαχιστον σε αυτό το θέμα.Θα τις αντιμετωπίζει με περισσότερο σεβασμό και λιγότερο σεξισμό!!!!
Ως τότε απλά σκεφτείτε διπλά τις απόψεις σας επι του θέματος,άσχετα με το τι τελικα πιστεύετε!!!!J.Iakovidou
Share on Google Plus

2 σχόλια:

 1. Δεν ήξερα αν πρέπει να με κρατήσω στο να γράψω ή όχι . Κάποτε έλεγες «Γαμω το διαλυμένο σπιτι σου» σε παιδιά χωρισμένων γονιών. Τώρα γράφεις υπέρ των χωρισμένων μανάδων. Οποία ειρωνία. Η πουτανα η ζωή τα γυρνά πάντοτε κ καλό είναι να σκεφτόμαστε καλά πριν μιλήσουμε κ πριν πούμε το οτιδήποτε, έστω κ στα νεύρα μας πάνω. Εύχομαι παιδιά του περιβάλλοντος σου ή των μανάδων που περιγραφεις κ υπερασπίζεσαι να μην το ακούσουν ποτέ, γιατί τα ταμπού είναι βαθιά μέσα ριζωμένα στον νεοέλληνα καράβλαχο.
  Όταν περνάς στην απέναντι όχθη, μόνο τότε καταλαβαίνεις .

  Καλή σου τύχη λοιπόν με περισσότερο μυαλό στο εξής .

  Σ.Μ.Κ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καποτε τα εβριζες αυτα τα παιδια. Ελεγες τις μανες τους πουτ@νες. Τα σπιτια του διαλυμενα.Τα γιουχαρες μονο και μονο γιατι ηταν απο χωρισμενους γονεις. Εβγαζες τα απλυτα τους στη φορα.Εγω δεν ειμαι τοσο καλοσυνατη.Λουσου τα τωρα . Πηρες αυτο που αξιζεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή