ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ

Σήμερα θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε αν βοηθάει η τεχνολογία στις μαθησιακές δυσκολίες.

Η απάντηση κατά τη γνώμη μου είναι ναι!!

Εδώ θέλω να τονίσω ότι αν η τεχνολογία αν χρησιμοποιηθεί με μέτρο μπορεί να ωφελήσει στα παιδιά.

Τι μπορούμε να κάνουμε όμως με τα παιδιά με την τεχνολογία:

Να χρησιμοποιήσουμε κάποια λογισμικά για εξάσκηση σε ορθογραφία, σε γραφωνολογική ενημερότητα. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να κοιτάξετε το παρακάτω άρθρο eidikiagogi-symvoulesgiagoneis.blogspot.com/2018/02/blog-post_17.html
Να ηχογραφήσουμε ένα παιδί με δυσκολίες ανάγνωσης ώστε να ακούσουμε το κείμενο μαζί με το παιδί και να το συζητήσουμε. Επίσης η ηχογράφηση, μπορεί να βοηθήσει ώστε ένα παιδί να μάθει καλύτερα τα θεωρητικά μαθήματα.

Να δούμε βίντεο ή σχεδιαγράμματα σχετικά με την ιστορία ή με την έκθεση. Έτσι το παιδί παίρνει ερεθίσματα ακουστικά και οπτικά που μπορεί να το διευκολύνει.
Να γράψουμε μια σχολική εργασία (πχ: Έκθεση) καθώς ο υπολογιστής πολλές φορές προστατεύει το παιδί από τα λάθη. Εναλλακτικά μπορεί το παιδί να γράψει την ορθογραφία της ημέρας στον υπολογιστή και να διορθώσει μέσω του ορθογραφικού ελέγχου τα λάθη του.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την αριθμομηχανή του υπολογιστή ή του κινητού για επαλήθευση αποτελεσμάτων των πράξεων
Όπως έχω πει πολλές φορές φαντασία χρειάζεται και μπορείτε να βρείτε και μόνοι σας χιλιάδες τρόπους για να δουλέψετε στον υπολογιστή με τα παιδιά σας.

Καλή συνέχεια!

Παπαδοπούλου Ειρήνη

eidikiagogi-symvoulesgiagoneis.blogspot.com


Share on Google Plus

1 σχόλιο:

  1. Συμφωνώ με την άποψη σου!! Θυμάμαι την ξαδέρφη μου στο δημοτικό που την έβαζε η μαμά της να γράψει την ορθογραφία της ημέρας στον υπολογιστή. Μου είχε φανεί παράξενο τότε, αλλά πραγματικά την βοήθησε να μάθει! Κι αν ο Η/Υ ήταν χρήσιμος τότε (μιλάμε για τους πρώτους υπολογιστές πριν ίντερνετ εποχή), τώρα με την εξέλιξη του ίντερνετ μπορείς να βρεις άπειρα προγράμματα και ασκήσεις για το παιδί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή