Ενα παραμύθι ...!!!

Στην πραγματικότητα δεν ειμαι υπερ του φεμινισμού,για πολλούς λόγους αλλα κυρίως γιατι δεν θα έπρεπε να εχουμε ανάγκη τον φεμινισμό ώστε να "κερδίζουμε" πράγματα που θα έπρεπε να θεωρούνται δεδομένα,όπως το οτι τα δυο φύλα είναι ισότιμα,προσέξτε όχι μονο ιίσ ίσα,αλλά και ισότιμα!!!!
Αλλά οι λόγοι που δεν πιστεύω εγώ στον φεμινισμό ειναι άλλο θέμα και μάλλον αδιάφορο προς εσάς.


Εχθές  έπεσα  πάνω σε ενα βίντεο όπου μας έδειχνε τι θα γινόταν αν στη θέση της Σταχτοπούτας,ηταν ένας αντρας,δλδ ενα παραμύθι που ένας Σταχτοπούτος πηγε στο χορό  της πριγκίπισσας κτλ.
Πριν το σύντομο παραμύθι τελειώσει ... στο "και ζήσανε αυτοί καλα ..." διακόπτεται απότομα και εμφανίζονται δυο γυναίκες λέγοντας μας,πως δε θα διαβάζαμε ποτε στον γιό μας ενα τέτοιο παραμύθι ... στο τέλος του άρθρου σας εχω το βίντεο.Γιατι λοιπόν διαβαζουμε στις κορες μας αυτα τα παραμύθια  Όπου πάντα ένας άντρας σώζει μια γυναίκα  Πάντα την ξυπνάει απο εναν μαγεμένο ύπνο; Τη σώζει απο την φτώχια; Την  εγκλωβίζει ενα καλόκαρδο κατα τα αλλα τέρας που ομως την παγιδεύει με το ζόρι και εκείνη θυσιάζεται για τον πατέρα της,όπου τελικα η κοπέλα με την αγάπη και την υπομονή που προσφέρει στο τέρας,εκείνο αποδεσμεύεται απο τα μαγια και γίνετε ένας όμορφος αντρας ... (παιζει και να την μπερδεύω λιγο την ιστοριούλα).
Συμπέρασμα
Οι γυναίκες μεγαλώνουν ακούγοντας παραμύθια που τους λένε πως ένας αντρας θα τις σώσει απο οποιαδήποτε άσχημη κατάσταση,πως ο γάμος ειναι ο μονος σκοπός της ζωης της γιατί έτσι θα γίνει ευτυχισμένη,έχοντας κάποιον να την προστατεύει.Και φυσικά το να μην κάνει κανείς οικογένεια είναι λαθος που θα μετανιώσει κάποτε,θαρρείς και μονο ετσι βρίσκει κανείς την ευτυχία,φυσικά και τη βρίσκει,ομως υπάρχουν και άνθρωποι που δεν ειναι φτιαγμένοι για οικογένεια. Και δεν το γραφω με την έννοια της ανικανότητας.
Η ευτυχία του κάθε ανθρώπου δε θα πρέπει να εξαρτάται πάντα απο εναν άλλον.


Πέρα των παραμυθιών έχουμε  και τους γονείς,πρώτους έρωτες,άντρες φίλους και πάει λέγοντας, να  τονίζουν ακόμη και σήμερα στα παιδιά μας ...
 "μην χτυπάς ποτε ενα κοριτσι,ειναι ντροπη για εναν άντρα ..."
και σιγουρα ειναι ντροπή,αλλα οχι μονο τις γυναίκες. Η βία ειναι λάθος όποιος κι αν είναι ο αποδέκτης.
Υπάρχουν και γυναίκες με τέτοια σωματική διάπλαση που θα σάπιζαν άνετα πολλούς άντρες!!!
Θέλω να πώ ξεκάθαρα, ακόμη κι εμεις οι μάνες μεγαλώνουμε τις κόρες και τους γιούς μας έτσι, ώστε να ειναι προετοιμασμένες/οι για εναν κόσμο που θα τις αντιμετωπίζει και θα αντιμετωπίζουν πάντα τις γυναίκες ως το αδύναμο φύλο !!!Σκεπτόμενη ετσι ακριβώς ολα τα παραπάνω,αναρωτιέμαι πόσο λάθος που  το έχουμε αποδεχτεί το ολο θέμα. Και  καταλήγω με βεβαιότητα, πως αυτος ειναι ο λογος που ο κοσμος μας δεν εξελίχθηκε καθόλου σχεδον μεχρι και σήμερα στο θεμα "το δυναμό φύλλο".
Στην αντιμετώπιση,στους χώρους εργασίας,στα σχολεία,παντού και κάθε μέρα!!
Γι’αυτο και δεν ειμαι υπέρ του φεμινισμού,τι παει να πει φεμινισμός  Δε θα επρεπε πλέον να παλεύουμε για τα δεδομένα, για την ακριβεια νομιζω πως οτι πιο ηλίθιο εχω κανει στη ζωή μου ειναι αυτο. Να παλεύω και να διαδηλώνω για κατι που θα έπρεπε απλά να είναι δεδομένο.
Και για να πετύχεις αυτο ακριβως δε χρειάζεται να αγωνιστείς,οχι !!!
Χρειάζεται απλα να βγεις εκει εξω και να δειξεις σε όλους πως εσυ απλα το θεωρείς δεδομένο ! Με καθε τροπο ! Στην προκειμένη  Μην διαβάζεις αυτα τα τελείως φαλλοκρατικά παραμύθια στην κόρη σου,μην περιμενεις κανέναν αντρα να μαλώσει  επειδη κάποιος σε πείραξε,μην θεωρείς τη σχεση,τον γαμο, την συμβίωση μοναδικο στόχο ζωης,μην περιμενεις κανέναν αντρα να σε σώσει απο οπουδήποτε δυσάρεστη κατασταση και κυρίως; Μην επιτρέπεις σε κανέναν να σε αντιμετωπίζει σαν το "αδύναμο φύλο".
Γιατί πολύ απλά δεν είσαι,τουλαχιστον οχι ως χαρακτηρας,ως κατασκευή ίσως.

Εκείνο που απογείωσε την ένσταση μου και αποφάσισα να γράψω για αυτο, ήταν περισσότερο το οτι συνειδητοποίησα πως όντως δε θα διάβαζα ποτέ στον γιο μου ενα παραμύθι οπως αυτο του βίντεο.
Εφόσον λοιπόν δε θα διάβαζα κατι τέτοιο στον γιο μου,γιατι το διαβάζω στην κόρη μου; Άρα είμαι κι εγώ ετσι κατασκευασμένη απο μια ανδροκρατούμενη κοινωνία γεματη κατάλοιπα,που δε μπορεί να τα ξεπεράσει.


Το βιντέο στην ουσία διαφημίζει ενα βιβλίο  γεματο απο γυναίκες που τα κατάφεραν μόνες τους και έμειναν στην ιστορία ως ανεξάρτητες προσωπικότητες, ομως πάραυτα περνάει ενα μεγάλο μήνυμα κατ’εμε.

https://www.facebook.com/humansoftumblrcom/videos/2185496154811701/
J.Iakovidou
Share on Google Plus

0 σχόλια: