Γράφει η Αναστασία Κακαβά
Αδελφές ψυχές. Όχι δεν θα μιλήσω για τον έρωτα της ζωής σου. Όχι δεν θα είναι δακρύβρεχτο το κείμενο που θα ακολουθήσει. Θέλω απλά να σου πω ότι κάθε άνθρωπος, είτε σύντροφος είτε φίλος είτε απλός γνωστός, έρχεται στη ζωή σου με κάποιον σκοπό, όπως ακριβώς κι εσύ εισβάλλεις στη ζωή κάποιου εξυπηρετώντας ένα ανώτερο σχέδιο. Η ζωή οφείλει αρχικώς να σε διδάξει, έπειτα να σε προστατέψει κι ύστερα να σε ανταμείψει, με αυτή τη σειρά ή και όχι.
Η πρώτη κατηγορία, είναι οι αδελφές ψυχές που έρχονται και φεύγουν απότομα, όμως όσο μένουν σου διδάσκουν με δύσκολο τρόπο όσα πρέπει να γνωρίζεις. Είναι ο φίλος που σε πρόδωσε, ο σύντροφος που σε πλήγωσε, ο γνωστός που σε κακολόγησε. Μην ανησυχείς, μην απελπίζεσαι και κυρίως μην κρατάς κακία. Ήταν «προγραμματισμένο» να τους καλωσορίσεις στη ζωή σου για να γίνεις σοφότερος, να δεις τι αξίζει και τι όχι τελικά, να αντιληφθείς το βάρος των επιλογών σου, να ωριμάσεις, να δεις καθαρά. Φεύγουν κι αισθάνεσαι άδειος αλλά είσαι πιο γεμάτος από ποτέ. Γεμάτος γνώση, εμπειρία και εφόδια που θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις καλύτερα την επόμενη φορά. Ήταν και αυτοί μέρος του κάρμα σου, ένα σκοτεινό και λυπηρό αλλά απολύτως κι αδιαμφισβήτητα απαραίτητο κομμάτι του παζλ. Ευχαρίστησε τη μοίρα που τους έφερε αλλά και που τους πήρε μακριά.
Κι ύστερα υπάρχουν και οι αδελφές ψυχές – άγγελοι. Τους έχεις γνωρίσει ή τουλάχιστον τους έχεις συναντήσει. Μένουν δίπλα σου ελάχιστα, έως και καθόλου, κι έρχονται μόνο για καλό. Εμφανίζονται «δια μαγείας» όταν τους έχεις απόλυτη ανάγκη, σου προσφέρουν τη βοήθειά τους και χάνονται ξανά. Θυμάσαι κι εσύ εκείνον τον άγνωστο που «σου μίλησε όταν σε είδε να κλαις σε ένα παγκάκι» ή «σε βοήθησε να βρεις την οδό που έψαχνες» ή «σου είπε μια γλυκιά κουβέντα ένα πρωινό που δεν είχες καθόλου τα κέφια σου». Μικροί καθημερινοί άγγελοι που πολλές φορές παραμένουν και ανώνυμοι, ίσως και να μην τους ξαναδείς ποτέ, η ευγένειά τους όμως, το χέρι βοηθείας που σου άπλωσαν, η καλοσύνη που σου έδειξαν σε βοήθησε να συνεχίσεις τη μέρα ή και το μήνα σου.
Κι όλοι οι παραπάνω σε προετοιμάζουν για την τρίτη και τελευταία αλλά σε καμία περίπτωση καταϊδρωμένη κατηγορία· τις αδελφές ψυχές που ήρθαν ή θα έρθουν και θα μείνουν. Είναι οι φίλοι/σύντροφοι/συνοδοιπόροι ή οποιαδήποτε άλλη μορφή κι αν πάρουν που μπαίνουν στη ζωή σου και ξέρεις ότι είναι για πάντα. Ακόμη κι αν φύγουν, επιστρέφουν, ακόμη κι σε πληγώσουν ή τους πληγώσεις η συγχώρεση είναι ο μόνος δρόμος που ξέρετε, τους αγαπάς και σε αγαπούν χωρίς όρια, χωρίς στεγανά , χωρίς ιδιοτέλεια, γιατί είναι γραφτό να υπάρχει αγάπη μεταξύ σας. Είναι δίπλα σου κι όταν δεν είναι.
Οι ψυχές σας γνωρίζονται από παλιά και ΑΝΑγνωρίζονται από το πρώτο δευτερόλεπτο. Είναι ο φίλος που έκανες «από το πουθενά» και μετράτε ήδη χρόνια ή ο σύντροφος που ορκιζόσουν «ποτέ με αυτόν» και είναι ό,τι καλύτερο σου έχει συμβεί! Σε ξέρουν πριν να σε γνωρίσουν, σε αγαπούν χωρίς να το ζητήσεις και μένουν δίπλα σου χωρίς προσπάθεια. Ικανοποιούνται με ένα σου χαμόγελο, σε μαλώνουν γιατί θέλουν να σε βλέπουν να προχωράς, σε φροντίζουν σαν μικρό παιδί. Σε αυτή την κατηγορία η ζωή έρχεται να σε εξετάσει. Έμαθες όταν σε πλήγωσαν;
Εκτίμησες όταν σε βοήθησαν; Μόνο τότε θα φτάσεις σε αυτό το επίπεδο και θα γνωρίσεις αυτές τις αδελφές ψυχές. Όταν έχεις «ήδη πάρει το μάθημά σου». Γι’ αυτό δείξε υπομονή, συγχώρεσε τους πρώτους, ευχαρίστησε κι ανταπέδωσε τη βοήθεια στους δεύτερους και αγκάλιασε σφιχτά τους τρίτους, είναι οι δικές σου αδελφές ψυχές και ήρθαν για να γράψουν το βιβλίο της ζωής σου!
Loveletters.gr