Καλλιόπη Ευαγγελίδου: “Οι άνθρωποι είναι πάνω από όλα”

Καλλιόπη ΕυαγγελίδουΗ Καλλιόπη Ευαγγελίδου, βρίσκει τον τρόπο να βγάλει στην επιφάνεια το ταλέντο, την ευαισθησία και την αγάπη της με οτιδήποτε κι αν καταπιαστεί. Είναι μια ταλαντούχα ηθοποιός που καταθέτει την ψυχή της πάνω στο θεατρικο σανίδι.Ο θεατής εκπλήσσεται από την αμεσότητά της αλλά και την απίστευτη ενέργειά της.
Η Καλλιόπη Ευαγγελίδου είναι μία γυναίκα που ενώ μεγάλωσε μέσα στο θέατρο ,μιας και είναι κόρη δύο πολύ γνωστών ηθοποιών,του Γιάννη Ευαγγελίδη και της Βιλμας Τσακίρη ,έβαλε πρώτα την οικογένειά της και πήγε να ζήσει στις Σέρρες. Το όνειρο της είναι το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΣΕΡΡΩΝ να γίνει ισότιμο μέλος της πανελλήνιας πολιτιστικής ζωής. Να βγει η Περιφέρεια από την απομόνωση, να πιστέψει στις δυνάμεις της και την δημιουργική φωνή της.
Στη συνέντευξή της στο maxmag.gr, η Καλλιόπη Ευαγγελίδου μάς μίλησε για το θέατρο,για την παράσταση «Ολγα «που παίζει και σκηνοθετεί αλλά και για τα όνειρα της ως καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών.
Επιμέλεια συνέντευξης: Βασιλική Ευαγγέλου Παπαθανασίου
Καλλιόπη Ευαγγελίδου“Όλγα”: γυναικείος μονόλογος γροθιά στο στομάχι. Μιλήστε μας για την ερμηνεία σας στην «Όλγα».
Η Όλγα είναι μια δοκιμασία για όποιον την ερμηνεύει από τεχνικής και ψυχολογικής πλευράς. Χρειάζεται συγκέντρωση, συγκρότηση και μια σχετική εμπειρία.
Η «Όλγα» ένα χρόνο τώρα ταξιδεύει στην Ελλάδα. Ποιες είναι οι εντυπώσεις; Φέτος σε ποιες πόλεις θα την δούμε;
Πολύ αγάπη κι αποδοχή για την δουλειά μας, για το έργο του Μιχάλη Κοβανίδη, για εμένα, ενθουσιασμό και συγκίνηση συναντήσαμε όπου πήγαμε. Μπροστά μας είναι προς το παρόν η Θεσσαλονίκη, η Έδεσσα, και η Χαλκιδική και βλέπουμε.
Καλλιόπη ΕυαγγελίδουΣκηνοθετείτε κιόλας εκτός από το να παίζετε. Πόσο δύσκολο είναι να σκηνοθετείς τον εαυτό σου;
Δύσκολο αλλά κάποιες φορές γίνεται εξ ανάγκης. Ο σκηνοθέτης είναι απαραίτητος δεν είναι εύκολο να αυτοσκηνοθετήσε.
Advertisement
«Αυτός ο κόσμος λες και χρειάζεται τους αμαρτωλούς για να υπάρχουν οι Άγιοι». Πόση αλήθεια κρύβεται στη αυτή τη φράση;!
Πολύ αλήθεια αν υποθέσουμε ότι ο καθένας έρχεται με έναν σκοπό. Κάποιο σκοπό εκπληρώνουν και οι αμαρτωλοί.
Βία μέσα στην οικογένεια, πώς καταπολεμάμε τη βία;
Καταρχήν με το να ζητήσουμε βοήθεια. Να σπάσουμε την σιωπή. Δεν είναι εύκολο.
Καλλιόπη Ευαγγελίδου
Ζείτε μόνιμα στις Σέρρες μαζί με την οικογένειά σας. Ήταν μια δύσκολη απόφαση να φύγετε από την Αθήνα;
Ήταν μια αστραπιαία και απόλυτη απόφαση πριν από 17 χρόνια. Δεν βάζω τη ζωή μου στην ζυγαριά. Τα συναισθήματα δεν ζυγίζονται. Εύκολα δύσκολα έτσι ένιωθα έτσι αποφάσισα.
Η οικογένεια για την Καλλιόπη είναι πάντα η πρώτη επιλογή;
Οι άνθρωποι είναι πάνω από όλα. Φυσικά η οικογένεια. Δεν είχα ποτέ τέτοια διλήμματα.
Τι συμβουλή δίνετε καθημερινά στα παιδιά σας; Είστε παραδοσιακή μητέρα;
Είμαι παρούσα στις ζωές τους αν αυτό εννοείτε με το παραδοσιακή. Να λένε την αλήθεια. Τα ψέματα δημιουργούν περισσότερα προβλήματα απ όσα υποτίθεται λύνουν.
Ο ρόλος σας σαν Τατιάνα Δράκου σας έκανε γνωστή στο ευρύ κοινό.
Όντως
Αναπολείτε τις στιγμές λάμψης; Θυμάστε κάποιο αστείο περιστατικό στα γυρίσματα;
Θυμάμαι με αγάπη εκείνη την περίοδο της ζωής μου και τους ανθρώπους που συνάντησα. Θυμάμαι αρκετά περιστατικά. Πολλές ώρες γύρισμα πολλές αναμνήσεις αναπόφευκτα.
Καλλιόπη Ευαγγελίδου
ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, καλλιτεχνική διευθύντρια τα τελευταία χρόνια. Είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής σας. Ποιο είναι το όνειρό σας για το ΔΗΠΕΘΕ ;
Το όνειρο μου είναι το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΣΕΡΡΩΝ να γίνει ισότιμο μέλος της πανελλήνιας πολιτιστικής ζωής. Να βγει η Περιφέρεια από την απομόνωση, να πιστέψει στις δυνάμεις της και την δημιουργική φωνή της.
Advertisement
Ποιο είναι το αγαπημένο σας απόφθεγμα για τη ζωή;
Δεν μπορώ τα πολλά λόγια οπότε συχνά λέω την φράση που έλεγε η καθηγήτρια ιστορίας που είχα στο Λύκειο. “Κουβέντα θα ανοίξουμε τώρα;”

Οι φωτογραφίες είναι από το προσωπικό αρχείο της κυρίας Ευαγγελίδου
Φωτογράφος: Κατερίνα Παπαθεοδώρου

https://www.maxmag.gr/synenteukseis/kalliopi-eyaggelidoy/

Βασιλική Ευαγγέλου Παπαθανασίου Γεννήθηκα ένα φθινόπωρο στην πιο καυτή πόλη της Κεντρικής Ελλάδας. Πρωτος μου έρωτας ήταν τα 24 γράμματα της αλφαβήτας. Απο τότε, δε σταμάτησα να σχηματίζω μ αυτά λέξεις, προτάσεις, δίνοντας δύναμη και ψυχή στο άδειο χαρτί. Τη γλώσσα μου δώσανε ελληνική κι αυτή θα κρατήσω. Φιλόλογος και αρθρογράφος σε ηλεκτρονικά περιοδικά στην πραγματική ζωή, αλλά στα όνειρα μου ζωγράφος στη Μονμάρτη Σε ένα καλό βιβλίο και στη θέα της θάλασσας βρίσκω την απόλυτη γαλήνη.
Share on Google Plus

0 σχόλια: