Θεσσαλονίκη: Οι αδερφές τόλμησαν τα χρόνια της κρίσης και πλέον ποζάρουν χαμογελαστές [pics]


Θεσσαλονίκη: Οι αδερφές τόλμησαν τα χρόνια της κρίσης και πλέον ποζάρουν χαμογελαστές [pics] | Newsit.gr

Οι δύο νεαρές δασολόγοι-περιβαλλοντολόγοι παράγουν βιολογικά βότανα σε μία έκταση 10 στρεμμάτων στο Μονοπήγαδο Θεσσαλονίκης. Ο αρχαιοελληνικός επιστημονικός πλούτος, σε συνδυασμό με τις σύγχρονες πρακτικές καλλιέργειας και την εύφορη ελληνική γη αποτελούν τα «όπλα» που χρησιμοποιούν τα τελευταία τρία χρόνια δύο νεαρές αδερφές, η Ρενέλα και Αλεξία Γιαννακοπούλου, οι οποίες λειτουργούν μία καθετοποιημένη μονάδα βιολογικής καλλιέργειας και μεταποίησης βοτάνων (τσάι του βουνού, ρίγανη, θυμάρι και φασκόμηλο) στο Μονοπήγαδο Θεσσαλονίκης.
Οι δύο νεαρές κοπέλες, δασολόγοι-περιβαλλοντολόγοι από το ΑΠΘ, ήρθαν σε επαφή με τα βότανα όταν ο θείος τους, που μένει στο Τσοτύλι Κοζάνης, τις ενημέρωσε για τις προοπτικές που υπάρχουν στην καλλιέργεια λεβάντας. Τότε άρχισαν να ενημερώνονται γενικά για την καλλιέργεια βοτάνων, τις ιδιαίτερες ιδιότητες του καθενός και τις βέλτιστες πρακτικές παραγωγής. Η Ρενέλα παρακολούθησε σεμινάριο στη Φαρμακευτική Σχολή του ΑΠΘ με θέμα «Καλλιέργεια Αρωματικών Φαρμακευτικών Φυτών και παραγωγή Αιθέριων Ελαίων», ενώ η Αλεξία είναι υποψήφια διδάκτορας στις δραστικές ουσίες των Φαρμακευτικών Αρωματικών Φυτών.
Αναζητώντας το ιδανικό κομμάτι γης για να ξεκινήσουν τις καλλιέργειές τους, βρήκαν μία έκταση 10 στρεμμάτων στο Μονοπήγαδο, ένα μέρος σε απόσταση μόλις 30 χλμ από τη Θεσσαλονίκη, με το κατάλληλο υψόμετρο και το δικό του ιδιαίτερο μικροκλίμα, στο οποίο, όπως λένε οι ίδιες, οφείλονται πρωτίστως τα αρώματα, τα χρώματα και οι ιδιότητες των βοτάνων που καλλιεργούν.
Οι δύο νεαρές γεωργοί βρίσκονται σε συνεχή αναζήτηση με στόχο να διαθέσουν τα βότανα όπως τα προσφέρει η φύση, διατηρώντας τη γνησιότητά τους, τα ιδιαίτερα αρώματα τους και τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Όπως λέει η Αλεξία, «θέλουμε να πειραματιστούμε σε νέους συνδυασμούς γεύσεων, όπως βότανα με καρπούς και αποξηραμένα φρούτα, για να προκύψουν μίγματα ροφημάτων μοναδικής γευστικής εμπειρίας». Πρωταρχικό τους μέλημα, πάντως, είναι οι αθροιστικά ωφέλιμες ιδιότητες και βιολογικές δράσεις των μιγμάτων για τον ανθρώπινο οργανισμό, ώστε ακόμα και με τη κατανάλωσή μικρών ποσοτήτων τους να λαμβάνει τα απαραίτητα συστατικά τόσο για την προστασία του από ασθένειες όσο και για την αύξηση του ανοσοποιητικού του συστήματος.
Πηγή: voria.gr


MM
Share on Google Plus

0 σχόλια: