Στην κόρη που έγινε,θα γίνει γυναίκα....

Μετά απο δυσκολίες σε κράτησα στα χέρια μου, ήσουν μια μικρή μαχήτρια πρίν καν γεννηθείς.
Λες και η ζωή σε προετοίμαζε για το δυσκολο ρόλο που κάθε γυναίκα έχει..
Ηταν τοσο εύκολο να πιστέψω πως θα έρθεις κοντά μου δυνατή,ήξερα πως τα θηλυκά οφείλουν να παλεύουν λιγο ή πολυ παραπάνω απο τα αρσενικά... ηταν εύκολο για μένα.


Απο τότε σε στηρίζω σε όλα τα δύσκολα σου και σε χειροκροτώ στις επιτυχίες σου... μικρές ή μεγάλες για μενα θα ειναι πάντα τεράστιες γιατι πρέπει να ξέρεις πως τίποτα δε θα ειναι εύκολο ....


Θα συναντήσεις πολλούς που θα προσπαθήσουν να σε πείσουν πως εισαι κατώτερη,πως εισαι χαμηλότερα λογω του φύλου σου.
Πως δε μπορείς να τα καταφέρεις χωρίς εναν άντρα δίπλα σου,πως δεν εισαι δυνατή.
Άλλοι θα σε εκμεταλλευτούν λόγω του φύλου σου,θα σου πούνε πως μια γυναίκα δεν θα ειναι ποτε ισότιμη με εναν άντρα,αυτο πρεπει να σε πεισμώνει και οχι να σε καταβάλει.
Και πρέπει να γνωρίζεις πως αυτο ειναι μεγάλο ψέμα !!!!
Μπορείς να τα καταφέρεις και μόνη σε ολα,αρκεί να το θες.
Μπορείς να εχεις ολες τις ευκαιρίες που ονειρεύεσαι αρκεί να το πιστέψεις και να παλέψεις.
Το μέσον για την ευτυχία σου δεν ειναι κανένας άντρας,το μέσον για την ευτυχία σου εισαι εσύ !!!!
Επιβάλεται να μάθεις να σέβεσαι τον εαυτο σου ως γυναίκα.
Κανείς δε θα στο χαρίσει αυτο αν δε το επιβάλεις εσυ... αν εσυ πρώτη δε σεβαστείς τον εαυτο σου !!!!


Δεν εισαι ενα σκεύος ηδονής,κανείς δε αξίζει να εισαι δίπλα σου αν δεν το  σεβαστεί αυτό,δεν εισαι υπηρέτρια κανενός επειδή εισαι γυναίκα,οι γυναίκες δεν πρέπει να υπηρετούν,απλά να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα,τα πάντα με αγάπη.
Πρέπει να καταλάβεις πως,δεν εισαι ελαττωματική εξ αιτίας του φύλου σου,μα προικισμένη με υπομονή,τρυφερότητα,γεμάτη ικανότητες να μεγαλώνεις παιδιά  και να αγαπάς τους άντρες όπως και όσο τους αξίζει.


Είσαι η ίδια γεμάτη ζωή,θα γεννήσεις και θα  αγκαλιάσεις τα παιδιά σου με αγάπη,θα τα μεγαλώσεις με υπομονή και τρυφερότητα.Ανιδιοτελή αγάπη το λενε.
Θα εισαι σύντροφος και θα στηρίζεις τα όνειρα του συντρόφου σου,μα να θυμάσαι πάντα...αξίζεις να πάρεις οσα δίνεις,μην αφηνεις τον εαυτο σου να καταβάλεται μονο προσφέροντας.
Να αφιερώνεις χρόνο και σε σένα,γιατι εισαι η βάση μιας πυραμίδας που αν καταρευσει θα πέσει ολη η πυραμίδα....δεν εχει σημασία ποιος ειναι στην κορυφή της αλλα ποιος ειναι στη βάση της.
Θα εισαι κόρη,αδερφη,σύντροφος και μάνα μα μην ξεχνάς πως εισαι πάνω απ’ολα γυναίκα και ως γυναίκα οφείλεις να  διαφέρεις !!!!Θα παλέψεις... πάντα θα παλεύεις για να κερδίσεις αυτα που για όλους τους αλλους ειναι δεδομένα,όμως αυτο να σε γεμίζει  δύναμη και υπερηφάνεια.
Μην αφήνεις τον εαυτό σου έρμαιο σε κανενός τα χειριστικά χέρια....
να θυμασαι πάντα κόρη μου,εισαι γυναίκα
και γυναίκα  σημαίνει ζωή !!!!!


J. Iakovidou
Share on Google Plus

0 σχόλια: