Θεο που κουβαλάω μέσα μου...

Εμάς η μάνα μας δεν μας πίεζε να πάμε στον ναό.Όμως μας εμάθε οταν πηγαίνουμε να εχουμε σκυμμένο το κεφάλι και να ακούμε. Να μην κοιτάμε πως ήρθαν εκει ντυμένοι οι πιστοί.
Δεν μας πίεζε να νηστεύουμε και να προσευχόμαστε συνέχεια,ομως μας έμαθε να ζητάμε συγχώρεση απο τον πατέρα μας,κάθε φορά που θα πηγαίναμε για μεταλαβιά.Τη Θυμάμαι να λεει,"πρωτα να ζητήσετε συγχώρεση απο τον Πατέρα σας και μετα απο τον μπαμπά σας".
Έτσι μάθαμε την ταπεινότητα.
Δεν μας νηστεύε απο όλα,έφτανε ελεγε να καταλάβουμε τι ακριβώς είναι η νηστεία.
Δεν μας διάβαζε καθε μέρα τη Βίβλο,μας εκάνε να καταλάβουμε πως καλό ειναι να τη διαβάσουμε και μας έμαθε, πως ο θεός είναι  παντού.Βλέπω ανθρώπους γύρω μου να προσεύχονται με κατάνυξη όλη την Μ. εβδομάδα,δεν βλέπω όμως να συγχωρούν,ουτε να ζητούν συγχώρεση!!!
Βλέπω ανθρώπους να πηγαίνουν στον ναό  (καλά κάνουν) ομως βγαίνοντας εξακολουθούν να μην λενε καλημέρα στον γείτονα που αντικρίζουν κάιε μέρα....
Δεν συγχωρούν αλλα διατυμπανίζουν πως, οι άλλοι τους φέρθηκαν άσχημα κι είναι τοσο συμαντικό να μάθεις να συγχωρείς.  Δεν αγαπάνε  με ανοιχτή καρδιά,αλλά απαιτούν...Βλέπω ανθρώπους να μιλάνε για τον Θεό,αλλα ξεχνάνε όσα Είπε.
Βλέπω ανθρώπους να λατρεύουν Τον Χριστό,όμως ξεχνάνε τα όσα μας Δίδαξε!!!!
Ο χριστιανός δεν αρκεί να πηγαίνει στον ναό για να ειναι καλός,πρεπει και να κουβαλάει την εκκλησία μεσα του και όσα ο Χριστός Δίδαξε ,οσα ο Θεος Πρόσταξε.
Ένας πραγματικά  καλός άνθρωπος,δεν χρειάζεται καν να ειναι (καλός) χριστιανός για να ειναι καλός !!!!
Αντίθετα,ένας καλός χριστιανός λέγεται  πρέπει να ειναι και καλός άνθρωπος ,επειδη ο Χριστιανισμός διδάσκει την ταπεινότητα,την αγάπη και την συγχώρεση !!!


Ευχομαι καλη Μ.Εβδομαδα σε όλους και το μήνυμα της Αναστάσης να περασει φέτος μεσα μας.
Μην ξεχνάτε πως η αρχή του μεγαλείου μιας ψυχής ειναι η καθαρότητα.

J.Iakovidou
Share on Google Plus

0 σχόλια: