Ένα παιδί που δε μεγάλωσε ποτέ....

Υπάρχουν παιδιά που δε μεγαλώνουν ποτέ.
Όχι από επιλογή,μα είναι στη φύση τους..
Ξερω πολλά τέτοια παιδιά,χαμογελαστά κι ευγενικά,που αυτοεξυπηρετούνται.
Οι γονείς τρέξανε να δούνε τι συμβαίνει στα πρώτα χρόνια της ζωης τους.
Μερικά διαγνώστηκαν με αυτισμό,αλλα γεννήθηκαν με σύνδρομο Down.
Αλλά έτυχαν κακοποίησης και κλείστηκαν στον δικο τους κόσμο,μείνανε εκει στην ηλικία της αθωότητας,αρνούμενοι να προχωρήσουν στη ζωή των ενηλίκων,που τοσο ασχημα τους φέρθηκε ,τους έκαψε τη ψυχή και τους άφησε απο εκείνες τις πληγές που θες να ξεχάσεις κι ο μονος τροπος ειναι να ζείς στον δικο σου κόσμο!!!


Όλα αυτά και άλλα πολλά παιδιά,μεγαλώνοντας δεν ενοχλούν κανέναν. Οι γονείς πάλεψαν να τους μάθουν να στέκονται μόνα τους σε μια κοινωνία  γεμάτο "τέρατα" χωρίς κανένα ίχνος ηθικής και παιδείας.
Αναρωτιέμαι όλοι εμείς που είμαστε "φυσιολογικοί" άνθρωποι πως αλλιώς μπορουμε να χαρακτηριστούμε ; 
Ο πολιτισμός μας  άρχισε να φθείρει επικίνδυνα από τι στιγμή που δεν αντιμετωπίζουμε όλους τους ανθρώπους το ίδιο.Τις προάλλες ένας ενήλικας άντρας,βγήκε σε κεντρική οδό της πόλης μας γυμνός... φυσικά σοκαριστικό το θέαμα και κάπως επικίνδυνο εφόσον ο άνθρωπος αυτός έμοιαζε να είναι σε κάποιου είδους υπερδιέγερση,είτε  από κάποια ουσία είτε από κάποια ασθένεια.
Παρόλα αυτά άμεσα εμφανίστηκε η αστυνομία, ενώ έχει καταφέρει να τον συλλάβει,μιας και δεν έφερε ιδιαίτερη αντίσταση,κάποιοι παρότρυναν τους αστυνομικούς να τον χτυπήσουν.
Τους παρότρυναν έντονα και με πάθος !!!
Πράγμα που δεν έκαναν εννοείται και μας έκαναν περήφανους !!!
Διότι ο άνθρωπος πέραν απο ενα αμαξι που έπεσε πανω του και προσκάλεσε ζημιά,δεν  επιτέθηκε σε κανέναν περαστικό.
Δε θα καταλάβω ποτέ την παρότρυνση αυτή... επειδή ήταν γυμνός ... λέγανε ... άσχημο και φυσικά παράνομο.
Όμως αναρωτιέμαι,ποιος άνθρωπος θα το έκανε αυτο ; Σίγουρα κανείς που απλά ζεστάθηκε, είχε σώας τας φρένας,κανείς που δεν πάσχει από κάποια ψυχική ασθένεια,κανείς που ξέρει τι ακριβώς κάνει !!!


Δύο μέρες μετά,κυκλοφορεί σε ομαδα αρχικά,βίντεο από κάποια λαϊκή της πρωτεύουσας και δείχνει μια κοπέλα ενήλικη,να ξεγυμνώνεται μπροστά στα μάτια όλων για να δοκιμάσει ένα μαγιό που ήθελε να αγοράσει.
Κανείς δεν την σταμάτησε,κανείς δεν της μίλησε ήρεμα και με συμπάθεια ώστε να καταλάβει πως αυτό που κάνει την εκθέτει στα μάτια αγνώστων,πως μπορεί να πεσει θύμα χλευασμού ή ακόμη και μιας κακοποίησης.
Αντίθετα από τον απέναντι πάγκο έχει βγεί ένα κινητό και την βιντεοσκοπεί....
Αποτέλεσμα όλου αυτού ήταν να κινητοποιηθούν κάποιες μαμάδες να βρούνε την κοπέλα,να ενημερώσουν την ίδια και την οικογένεια της,να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις να βρεθούν οι θύτες και να καταλήξουν σε μηνύσεις,αυτεπάγγελτες προσαγωγές κλπ.
Τούτη εδω η κατάληξη ήταν πολύ ευχάριστη για πολλούς (ελπιδοφόρο).
Ασχολήθηκαν ενώ βλέπανε να παίρνει διαστάσεις που κανεις δεν περίμενε,σε ενα 24ωρο το βιντεο είχε ανεβεί στο YouTube και έπαιζε πλέον σε πολλά σάιτ.Ένα παιδι  γύρω στα 15 με αυτισμό ο Άρης , πολύ περιποιημένο,καλόβολο και χαμογελαστό παιδι,καμια φορά βρίσκεται ανάμεσα σε παιδιά και πέφτει θύμα χλευασμού,κανείς δεν του δίνει σημασία,κάποιες φορές του κάνουν ερωτήσεις και βιντεοσκοπούν τις απαντήσεις του.
Κάποιες φορές πάνω στον ενθουσιασμό του φωνάζει παραπάνω από όσο θα έπρεπε ! Όμως ο Αρης έχει έναν φίλο κολλητό, ποτέ δεν τον μαλώνει, ποτέ δε του λεει να χαμηλώσει τη φωνή του. Τον παίρνει μαζι του και τον βάζει στην παρέα του.
Ετσι μάθανε και τα παιδιά της παρέας πως ο Άρης είναι κι αυτό ένα παιδί που χρειάζεται αγάπη και φροντίδα, μόνο μια φορά ρώτησε κάποιο.
Τι έχει ο Άρης και φωνάζει ; Γιατί δεν απαντάει πάντα ;
Τίποτα του απάντησαν , απλά είναι διαφορετικός!!!
Και να θυμάσαι...
Πότε κανένα παιδί δε θα φερθεί με κακία αν εμείς δεν το κάνουμε!!!


Βλέπεις ανθρώπους με ιδιαιτερότητες και ανθρώπους χωρίς ...
Οι πρώτοι φαίρονται καμιά φορά σαν παιδιά που δε μεγάλωσαν ποτέ,που ξέχασαν τα πρέπει και τα μή των ενηλίκων.... που μέσα στην αθωότητα του μυαλού τους,ή λόγω κάποιας ασθένειας αυτού, δε ξέρουν πως υπάρχει η κακία,η εκμετάλλευση και η πονηριά. Ετσι δε μπορούν καν να προστατεύσουν τον εαυτό τους.

Οι δεύτεροι που μεγάλωσαν ενηλικιώθηκαν και μάθανε τι επιτρέπεται και τι οχι,είτε απο το σπίτι τους ειτε επειδη το επιβάλλει ο νόμος .... τι ακριβώς κάνουν για τους πρώτους ;
Μηπως τελικά ο κόσμος των ενηλίκων ειναι γεμάτος "τέρατα" ;
Μήπως ο κόσμος των ενηλίκων είναι γεμάτος χλευασμό και κακία ;;;


Και οι τρείς ιστορίες μας διδάσκουν δυο πράγματα !!!
Το ένα είναι πως ακόμη υπάρχουν άνθρωποι που σέβονται τους πάντες γύρω τους χωρις εξαιρέσεις.Άρα υπάρχει ελπίδα.
Και το δεύτερο,πως όταν θέλουμε να καταφέρουμε μια αλλαγή μπορούμε πιο εύκολα, αν είμαστε πολλοί!!! Μα πάντα κι από έναν μόνο θα μπορεί να ξεκινάει αυτη η αλλαγή !!!!
Χρειάζεται ένας με πολύ πάθος για να πείσει και τους άλλους .... για μια επανάσταση.Υ.Γ. Ο νόμος περι παράνομης βιντεοσκόπησης χωρίς συναίνεση, δούλεψε και τωρα ψάχνουν όλους τους εμπλεκόμενους που αναδημοσίευσαν το βιντεο για να ασκηθεί σε ΟΛΟΥΣ δίωξη.
(Συγχωρέστε μου τυχόν λανθασμένους νομικούς και ιατρικούς όρους)

J. Iakovidou
Share on Google Plus

0 σχόλια: