ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΜΠΕΛΟΥ ΜΑΓΕΨΕ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Η συγγραφέας Λητώ Τσακίρη Παπαθανασίου μετά την πετυχημένη εκδήλωση της στον ΙΑΝΟ της Αριστοτέλους το προηγούμενο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη,    19 Οκτώβρη  παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία στην πόλη του Τυρνάβου το μουσικό της παραμύθι "Ο Ιντερνετουλής στην παρέα μας "που κυκλοφορεί σε μουσική Ελένης Σαμαρίνα και εικονογράφηση Νίκου Γιαννόπουλου από τις εκδόσεις Τζιαμπίρης Πυραμίδα 
Προσκεκλημένη από το Κούκλοεργαστήρι Παίγνιος Παραμυθάς της Σταυρούλας Ζαρόγιαννου, αφιερώσε 2 ώρες διαδραστικής επικοινωνίας στο χώρο του  Μουσείου Οίνου και Αμπέλου στο Αρχοντικό Καρασσού, όπου  η συμμετοχή γονέων, παιδιών και εκπαιδευτικών ήταν μεγάλη. 
Η κα Τσακίρη παρουσίασε στο κοινό το θέμα της ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου μέσα από ένα project που έχει προετοιμάσει μετά απο βραβευσή της απο το saferιnternet4kids.gr στο ΥΠΕΠΘ
Είναι το 10 κατά σειρά  βιβλίο της, κυκλοφορεί υπό την αιγίδα της UNESCO Πειραιώς και Νήσων και το σχολιάζει στο οπισθόφυλλο του ο Πρόεδρος Ιωάννης Μαρωνίτης.
Η  μουσική ιστορία της Λητούς κρύβει πολλά μηνύματα και όμορφα τραγούδια που αποδίδει στο cd του παραμυθιού η μαγευτική φωνή της Ελενας Γκατζά . Το βιβλίο πλαισιώνει αξιόλογο εκπαιδευτικό  υλικό που διαφωτίζει μικρούς και μεγάλους για τα προσωπικά δεδομένα, τα όρια χρήσης των νέων τεχνολογιών  κ.α. Στις σελίδες του υπάρχουν  σχόλια  της ψυχολόγου-δρ ψυχοπαθολογίας του παιδιού κυρίας Νατάσσας Γιάννακα η οποία με το δικό της τρόπο ευαισθητοποιεί τους γονείς να θέσουν όρια  . Το  μουσικό αυτό παραμύθι με πλήθος  εκπαιδευτικού υλικού για μεγάλους και παιδιά υπόσχεται να μας βάλει σε τάξη,  προτείνοντας "Οικογενειακούς Κανόνες Ασφαλούς Χρήσης του Διαδικτύου", μάθημα "Ψηφιακής Αγωγής" στα σχολεία  & χρόνο για προσωπική καθημερινή επικοινωνία με ζωντανό διάλογο !!! Το Διαδίκτυο δεν είναι κάτι κακό,  είναι ένας υπέροχος μαγικός κόσμος που κάνει τη ζωή μας ευκολότερη προσφέροντας γνώση, αρκεί να μαθουμε το διαχειριστούμε όλοι μας, σωστά και συνετά. Το βιβλίο ταξιδευεί σε όλη την Ελλάδα ευαισθητοποιώντας το κοινό.
Share on Google Plus

0 σχόλια: