στιλιστικά λάθη που πρέπει να αποφεύγουμε μετά τα 40

5 στιλιστικά λάθη που πρέπει να αποφεύγουμε μετά τα 40
«Η νεότητα δεν έχει ηλικία» είχε πει ο Πάμπλο Πικάσο και θα συμφωνήσουμε μαζί του σε οτιδήποτε δεν αφορά το ντύσιμο και την μόδα. Όπως και να το κάνουμε ο χρόνος περνάει και φέρνει αλλαγές στην εμφάνισή μας. Καλό θα είναι λοιπόν, στα 40 να αποφεύγουμε να ντυνόμαστε με τον ίδιο τρόπο που ντυνόμασταν στα 20. Υπάρχουν κάποια στιλιστικά λάθη που καλό θα ήταν να αποφύγουμε.
Iδού τα μεγάλα «όχι» που πρέπει να πούμε:
Όχι στις σούπερ μίνι φούστες και τα καυτά σορτσάκια
Η μόδα των σορτς έχει ξεφύγει τα τελευταία χρόνια, καθώς γίνονται πολλές «εκπτώσεις» στο ύφασμα με αποτέλεσμα σημαντικά σημεία του σώματος να είναι ορατά. Ακόμη και για την παραλία, καλό θα είναι να μην επιλέξουμε ένα τέτοιο ντύσιμο . Όσον αφορά τις φούστες δεν εννοούμε αυτές που το μήκος τους είναι πάνω από το γόνατο, αλλά αυτές που με το ζόρι καλύπτουν τον μηρό.
Ναι στις pencil φούστες
Γιατί να μην επιλέξουμε, λοιπόν, τις pencil φούστες και τα normal σορτσάκια για τις εμφανίσεις μας; Είναι πολύ πιο σικ και σέξι…
Όχι στα oversized μπλουζάκια
Το γεγονός ότι πατήσαμε τα δεύτερα-άντα, δεν σηματοδοτεί την απαγόρευση στα στενά ρούχα. Το ακριβώς αντίθετο μάλιστα! Τα πολύ φαρδιά μπλουζάκια μας μεγαλώνουν χωρίς να το θέλουμε.
Ναι στα μπλουζάκια με στενή γραμμή
Τονίζουν την γραμμή μας και ακόμα κι αν έχουμε πάρει μερικά κιλά παραπάνω είναι προτιμότερα από τα φούτερ και τα φαρδιά.
Όχι στο κατάμαυρο ντύσιμο
Όσο αγαπημένο κι αν είναι το total black ντύσιμο και όσο κι αν θεωρούμε ότι ταιριάζει με την ωριμότητα της ηλικίας μας, καλό θα ήταν να μην το προτιμάμε. Εκτός από βραδινές εξόδους, κατά την διάρκεια της ημέρας μας κάνει να δείχνουμε κουρασμένες.
Ναι στα χρώματα και τα σχέδια
Τα χρώματα και τα σχέδια σίγουρα φτιάχνουν την διάθεση, χωρίς να δίνουν υπερβολή στο ντύσιμο, αρκεί να ξέρουμε πώς να τα συνδυάσουμε. Επιλέξτε safe συνδυασμούς όπως το μπλε με το άσπρο ή το χακί με το κίτρινο.
Όχι στο βελούδινο αθλητικό look
Εκτός κι αν περιμένετε φίλους στο σπίτι και θέλετε να φορέσετε πιο καλά ρούχα «του σπιτιού», ο συνδυασμός βελουτέ φορμών και φούτερ καλύτερα να λείπει από την γκαρνταρόμπα σας. Πλέον υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές για να απογειώσετε το αθλητικό σας ντύσιμο που δεν χρειάζεστε το total βελούδινο αθλητικό στιλ- εκτός και αν είστε trophy wife στο Los Angeles.
Ναι στους διαφορετικούς συνδυασμούς και τα κολάν
Συνδυάστε τις αθλητικές φόρμες και τα κολάν με ζακέτες, χρωματιστά αθλητικά, καπέλα και άλλα έντονα αξεσουάρ. Προτιμήστε το μαύρο στενό κολάν και φορέστε κάτι πιο φαρδύ από πάνω.
Όχι στα skater φορέματα
Το ότι το φορούσατε πριν 10 χρόνια και ακούγατε κολακευτικά σχόλια, δεν σημαίνει ότι τώρα θα συμβεί το ίδιο. Πείτε ένα μεγάλο «ναι» στα maxi φορέματα και δείξτε κομψή χωρίς καμία προσπάθεια.
Share on Google Plus

0 σχόλια: