Μαμά Σκορπιός: Τα χαρακτηριστικά της μητέρας που διαισθάνεται κάθε πρόβλημα του παιδιού της


Ανήκει στα ζώδια του νερού και γιορτάζει τα γενέθλιά της από τις 23 Οκτωβρίου έως τις 22 Νοεμβρίου.
Η γυναίκα Σκορπιός θέλει να τα ελέγχει όλα, ακόμα και όταν γίνεται μαμά. Είναι προστατευτική, ευαίσθητη και αφουγκράζεται τις ανάγκες του παιδιού της.
Στα δυνατά της σημεία συγκαταλέγονται ο δυναμισμός της, η έντονη διαίσθησή της και η αγάπη της για την οικογένειά της.
Στα αρνητικά θα μπορούσαμε να σημειώσουμε ότι είναι υπερπροστατευτική, αρκετά κυκλοθυμική και θέλει να έχει πάντα τον έλεχο.

Τα θετικά της χαρακτηριστικά

Η μαμά Σκορπιός, χαρακτηρίζεται για την ικανότητά της να διαισθάνεται πάντα τι συμβαίνει με το παιδί της.
Αντιλαμβάνεται πότε κάτι δεν πάει καλά και δεν διστάζει να συζητήσει με την οικογένειά της κάθε δυσκολία. Είναι η καλύτερη στο να λύνει προβλήματα, αν και η ανάγκη της να προστατεύσει κάθε τι δικό της μπορεί να την οδηγήσει σε υπερβολές.
Γνωρίζει πολύ καλά τα παιδιά της και εκείνα, χάρη στις αρετές της, νιώθουν ασφάλεια, έχουν τον έλεγχο στη ζωή τους, είναι γενναία και αποφασιστικά. Αποτελεί παράδειγμα για τους απογόνους της, οι οποίοι ζώντας μαζί της αποκτούν βάσεις για μια επιτυχημένη ενήλικη ζωή.

Τα αρνητικά στοιχεία της

Η ανάγκη της, ωστόσο, να έχει πάντα τον έλεγχο μπορεί να οδηγήσει σε μια σχέση εξάρτησης με τα παιδιά της. Μεγαλώνοντας εκείνα μπορεί να παίρνουν αποφάσεις που δεν της αρέσουν, με αποτέλεσμα η μαμά Σκορπιός να αναπτύξει μηχανισμούς αντιμετώπισης αυτής της κατάστασης που θα πληγώσουν τα παιδιά της.
Δεν ξεχνά εύκολα κι αν την πληγώσεις θα το θυμάται για πάντα, ακόμα κι αν είσαι το παιδί της. Είναι απόλυτη και συχνά καταφεύγει σε ψυχολογικούς εκβιασμούς για να πετύχει αυτό που θέλει.
Ο κυκλοθυμικός χαρακτήρας της, επίσης, μπορεί συχνά να μπερδέψει τα παιδιά της, ενώ οι υψηλές προσδοκίες που θέτει για τον εαυτό της και την οικογένειά της μπορούν συχνά να οδηγήσουν σε εντάσεις.
Όπως και να έχει, η μαμά Σκορπιός είναι από τις πιο δυναμικές του ζωδιακού κύκλου. Αγαπά με όλη της την καρδιά τα παιδιά της, πράττει με γνώμονα το δικό τους καλό και ακόμα και όταν φαίνεται πως δρα εγωιστικά, εκείνη έχει ως βάση της την αγάπη της για την οικογένειά της.
infokids.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια: