Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Ο κοροναϊός επισήμως πανδημία


Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Ο κοροναϊός επισήμως πανδημία
copyright: Pixabay, APimages

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Ο κοροναϊός επισήμως πανδημία

Σοκαριστικά τα στοιχεία παγκοσμίως, καθώς σε 114 χώρες έχουν χάσει τη ζωή τους 4.291 άνθρωποι

Μετά τους χιλιάδες θανάτους και χώρες ολόκληρες σε καθεστώς καραντίνας ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι πλέον ο κοροναϊός είναι πανδημία!
Στην συνέντευξη Τύπου που είναι σε εξέλιξη, ο Πρόεδρος του ΠΟΥ είπε ότι πλέον ο κοροναϊός θεωρείται πανδημία. Όπως ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Άντανομ Γκεμπρεγέσους, τα κρούσματα ξεπέρασαν τις 118.000 σε 114 χώρες ενώ συνολικά έχουν χάσει τη ζωή τους 4.291 άνθρωποι. Σε κατάσταση συναγερμού παραμένει όλος ο πλανήτης. Μικρές νίκες μετρά η Κίνα όταν οι υπόλοιπες χώρες χάνουν τον έλεγχο, με τους νεκρούς να ξεπερνούν τους 1.000 και τα κρούσματα τα 35.000. 


"In the past two weeks, the number of cases of outside 🇨🇳 has increased 13-fold & the number of affected countries has tripled.

There are now more than 118,000 cases in 114 countries, & 4,291 people have lost their lives"-@DrTedros
"Thousands more are fighting for their lives in hospitals.

In the days and weeks ahead, we expect to see the number of cases, the number of deaths, and the number of affected countries climb even higher"-@DrTedros

439 people are talking about this
Την ίδια ώρα αυξάνονται τα κρούσματα στην Ιταλία. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μόλις σήμερα ανακοινώθηκαν 2.500 νέα κρούσματα και συγκεκριμένα 1.500 στη Λομβαρδία και 1.000 στο Βενέτο

Τι είναι η πανδημία 

Η σύνθετη λέξη «πανδημία» (από το «παν» και το «δήμος» χρησιμοποιείται από την επιστημονική κοινότητα για να περιγράψει την ταυτόχρονη εξάπλωση μιας επιδημίας σε μεγάλο αριθμό γεωγραφικών περιοχών, σε πολλές χώρες και διαφορετικές ηπείρους. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει δημιουργήσει μια κλίμακα έξι φάσεων, από την πρώτη, όπου μια νόσος εμφανίζεται σε ζώα χωρίς να έχει επηρεάσει ανθρώπους έως την έκτη, η οποία είναι η φάση της πανδημίας. Πρέπει να επισημανθεί, ότι η «πανδημία» σχετίζεται με τη γεωγραφική εξάπλωση μιας ασθένειας και τον αριθμό των ανθρώπων που επηρεάζει και όχι με την ισχύ ή τη θνησιμότητα της.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ APP ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Ethnos.gr - App Store Ethnos.gr - Google Play

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 
Share on Google Plus

0 σχόλια: