Γράφει η Μάρω Γκούτσια
Την βλέπεις κι εσύ κάθε μέρα.
Στέκεται δίπλα σου στο μετρό, περπατάει κοντά σου στο δρόμο, κάθεται στο απέναντι γραφείο από σένα. Ίσως να είναι φίλη σου ή απλά μία γνωστή σου. Τη βλέπεις αφοσιωμένη να ακολουθεί την πιεστική καθημερινότητα της, για να επιβιώσει.
Αυτή και τα παιδιά της.
Μια γυναίκα μόνη, χωρισμένη από τον άνθρωπο που μαζί του δημιούργησε κάποτε ζωή.
Αυτή η γυναίκα έχει πολλά να σου διδάξει. Την αφοσίωση, την ανιδιοτελή αγάπη, το πείσμα και την επιμονή. Είναι δυνατή, κι ας μην της φαίνεται με μια πρώτη ματιά.
Παλεύει μέσα της να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος, να θέσει ξανά τις βάσεις για μια όμορφη ζωή. Προτεραιότητα της είναι η ευτυχία των παιδιών της.
Αξίζει τόσα πολλά αλλά είναι ταπεινή και δεν τα ζητάει για τον εαυτό της. Έχει μάθει από τα γεγονότα της ζωής της, είναι ώριμη, αυτόνομη και απολαμβάνει τη μοναχικότητα της.
Είναι όμορφη, πολύ όμορφη, κι ας μη το βλέπει. Έχει ξεχάσει τι θα πει έρωτας. Ίσως το επέλεξε, έτσι εύθραστη όπως νομίζει ότι είναι, ώστε να προστατευτεί από ένα ακόμα λάθος.
Ωστόσο, όσο κι αν το αποφεύγει, ο έρωτας είναι πηγή ζωής. Θα έρθει να την βρει, γιατί το δικαιούται. Της το χρωστάει το σύμπαν. Δεν μπορεί να παίζει κρυφτό με τη δύναμη του έρωτα, για το υπόλοιπο της ζωής της.
Κατά βάθος το γνωρίζει κι εκείνη, αλλά φοβάται.
Θα ερωτευτεί. Γιατί ακόμα κι αν είναι μια χωρισμένη μάνα, παραμένει άνθρωπος, είναι μια γυναίκα. Το έχει ανάγκη. Αναζητά μια αγκαλιά, ένα φιλί, την επαφή, κι ας μην το παραδέχεται. Της λείπει αυτός ο ένας που θα της θυμίσει τη γυναικεία όψη της.
Θα ερωτευτεί. Κι αυτός ο άνθρωπος που θα κατακτήσει ένα κομμάτι της υπέροχης καρδιάς της, θα είναι πολύ τυχερός. Η γυναίκα αυτή δε θα είναι σαν τις άλλες. Θα την ερωτεύεται καθημερινά όλο και πιο πολύ, για τη δύναμη και τη λάμψη της. Κι αυτή θα βρίσκει ξανά τον χαμένο ερωτικό εαυτό της.
Τι κι αν έχει παιδιά; Τι κι αν έχει αποτύχει σε προηγούμενες επιλογές; Έχει δικαίωμα στον έρωτα. Και αυτή, πλέον, ξέρει πώς να προστατεύσει τα παιδιά της από τις συνέπειες του έρωτά της.
Στο παρελθόν της, την πλήγωσαν και πλήγωσε. Έκλαψε και έκανε άλλους να κλάψουν. Πήρε λάθος αποφάσεις, αλλά είχε τη δύναμη να υποστεί της συνέπειες, να ορθώσει το ανάστημα της και να διορθώσει τα κακώς κείμενα.
Της αξίζει να ερωτευτεί και θα το κάνει. Γιατί έτσι είναι η ζωή…
Κι αν είσαι ένας από αυτούς τους τυχερούς που θα επιλέξει να εντάξει στη ζωή της, φρόντισε να της φερθείς όπως της αξίζει.
Να τη σέβεσαι και να της δίνεις αγάπη.
Κι αυτή, με τη σειρά της, θα σου ανοίξει τις πύλες της καρδιάς της. Πρόσεξε!
Εκεί θα αντικρίσεις έναν συναισθηματικό πλούτο που θα πρέπει να παλέψεις για να φανείς αντάξιος του.
loveletters.gr