ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ Πλαταμώνας 13-17 Ιουλίου 2020

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ
Πλαταμώνας 13-17 Ιουλίου 2020
Οι παρέες γράφουν-Βιβλιοπωλείο Άνεμος-12 Olympian Gods Hotel

Μια διαφορετική πρόταση για το καλοκαίρι είναι το Εργαστήριο Δημιουργικής γραφής, που διοργανώνει η ομάδα «Οι παρέες γράφουν» στον Πλαταμώνα, στο χώρο του 12 Olympian Gods Hotel που παραχωρείται για το σκοπό αυτό, με θέα μαγευτική, ικανή να εμπνεύσει. Ευγενική η υποστήριξη του βιβλιοπωλείου Άνεμος.
Το εργαστήριο (μέχρι 15 άτομα) θα ξεκινήσει το απόγευμα της Δευτέρας 13 Ιουλίου στις 18.00 και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 17 Ιουλίου στις 12.00 (ώρες συναντήσεων 10:00 έως 13:00 το πρωί και 18.00 έως 21.00 το απόγευμα.)
Θα διδαχθούν:
Λογοτεχνικά ρεύματα
Αφηγηματικά είδη
Διήγημα (μικρή φόρμα)
Ποίηση (ελεύθερος στίχος)
Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με λογοτέχνες που θα παρουσιάσουν  τα βιβλία τους.
Τα έξοδα διαμονής και μετακίνησης επιβαρύνουν τους υποψήφιους.
Στόχος του εργαστηρίου είναι η γνωριμία με τη δημιουργική γραφή ως εργαλείο συγγραφικής και αναγνωστικής καλλιέργειας. Απευθύνεται σε ενήλικες που ενδιαφέρονται να διερευνήσουν τις συγγραφικές και αναγνωστικές τους δεξιότητες.
Οι επιστημονικά υπεύθυνοι είναι λογοτέχνες (συγγραφείς-ποιητές) με μεταπτυχιακό στη Δημιουργική γραφή, έχοντες επαρκή λογοτεχνική παραγωγή καθώς και υπεύθυνοι ομάδων φιλαναγνωσίας, κ.α.
Τα καλύτερα κείμενα συμμετεχόντων θα αναρτηθούν σε λογοτεχνικές διαδικτυακές σελίδες.
Εκδήλωση ενδιαφέροντος στην ηλεκτρονική διεύθυνση platamon.cw@gmail.com ή με μήνυμα στη σελίδα «Οι παρέες γράφουν» στο Facebook και να συνοδεύεται  από τα ακόλουθα:
1. Μικρό βιογραφικό σημείωμα
2. Ενδεικτικό κείμενο πεζό ή ποίημα (μία σελίδα word)
3. Στοιχεία επικοινωνίας (κινητό τηλ. - e-mail )

Κόστος εργαστηρίου 180 ευρώ (θα δοθούν κατά την έναρξη) (περιλαμβάνει διαμονή σε δίκλινο, μαθήματα, καφέ-σνακ, γραφική ύλη). Έκπτωση 50% σε φοιτητές ως 25 ετών. 
Η όλη διοργάνωση θα τηρεί τους κανόνες του ΕΟΔΥ για τον κορωνοϊό, (ολιγομελή τμήματα, αποστάσεις, αντισηπτικά, συναντήσεις σε εξωτερικούς χώρους). Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης το εργαστήριο θα αναβληθεί. Υπεύθυνη επικοινωνίας: Λίνα Βαλετοπούλου (συγγραφέας, μεταπτυχιακό δημιουργικής γραφής, φιλόλογος, μουσικός)


Share on Google Plus

0 σχόλια: