Πανελλαδικές Εξετάσεις: Αυτά είναι τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας - Τι έπεσε στην Έκθεση


"Ποια είναι η σχέση σας με την ανάγνωση βιβλίων και ποιος ο ρόλος της στη γενικότερη διαχείριση του προσωπικού σας χρόνου;" είναι το ερώτημα στο οποίο κλήθηκαν να απαντήσουν οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων στους οποίους δόθηκαν δύο κείμενα: "Με αφόρμηση τα Κείμενα 1 και 2 αποφασίζετε να καταθέσετε την προσωπική σας εμπειρία στο ιστολόγιο του σχολείου σας. Να δικαιολογήσετε την όποια επιλογή σας", ανέφερε το θέμα για του υποψηφίους που εξετάστηκαν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας κατά τη σημερινή πρεμιέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
Στους υποψηφίους που εξετάζονται με το νέο σύστημα δόθηκε κείμενο του συγγραφέα Θεόδωρου Γρηγοριάδη, όπως δημοσιεύτηκε στον Τύπο και κείμενο του συγγραφέα μεταφραστή και εκδότη Κώστα Τσιρόπουλου από την Συλλογή Δοκιμίων "Η μόνωση ως συνομιλία" και ποίημα του Τίτου Πατρίκιου.

Στους υποψηφίους που επέλεξαν να εξεταστούν με το παλαιό σύστημα δόθηκε ένα άρθρο του συγγραφέα, Αλέξη Σταμάτη, δημοσιευμένο στην εφημερίδα το ΒΗΜΑ, με θέμα την ανάγνωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ τα θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τους υποψηφίους με το παλαιό και το νέο εξεταστικό σύστημα.
Τα θέματα δόθηκαν λίγο μετά τις 8:30 ενώ οι υποψήφιοι είχαν προσέλθει στις αίθουσες εξέτασης από τις 8:00. Σημειώνεται ότι η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά από τη σημερινή εξέταση, οι υποψήφιοι (που θα εξεταστούν και με το νέο και το παλαιό σύστημα), θα εξεταστούν την Τετάρτη, 17 Ιουνίου, στα Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών) και στα Μαθηματικά (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).
Στα Νέα Ελληνικά (Γενικής Παιδείας) εξετάζονται οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ, αύριο, Τρίτη.
Στη μάχη των Πανελλαδικών ρίχνονται συνολικά -σήμερα και αύριο- περίπου 100.000 υποψήφιοι των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ, οι οποίοι θα διεκδικήσουν 77.970 θέσεις που οδηγούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Φέτος οι υποψήφιοι είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν να εξεταστούν είτε με το παλαιό είτε με το νέο σύστημα. Η διαφορά είναι ότι με το νέο σύστημα δεν εξετάζονται οι υποψήφιοι των Ανθρωπιστικών Σπουδών στα Λατινικά, αλλά στην Κοινωνιολογία, και παράλληλα, δεν υπάρχουν συντελεστές βαρύτητας στις βαθμολογίες των μαθημάτων.


Thetoc.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια: