Γνωρίστε τα "Έξυπνα παιδιά"ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ «ΕΞΥΠΝΑ ΠΑΙΔΙΑ;»
Τα «έξυπνα παιδιά», είναι ένας χώρος δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά 5-12 ετών. Προσφέρει καινοτόμες δραστηριότητές και έχει ως όραμά του, την ανάπτυξη της δημιουργικότητας των παιδιών, την εξέλιξη των ταλέντων τους και την συναισθηματικής τους ευφυίας, δίνοντας τους ερεθίσματα μέσω των καινοτόμων δραστηριοτήτων που προσφέρει.
ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ;
Το 1ο μας ΚΕΝΤΡΟ μας βρίσκεται στο κέντρο της πόλης μας, στην οδό Κενταύρων 15Β, πλησίον πλατείας Εβραίων και το 2o ΚΕΝΤΡΟ μας Μανδηλαρά 108 & Υψηλάντου στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου.
   
   ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ;
Η Αρχιτεκτονική, η Ρητορική, ο δημιουργικός λόγος, η Ρομποτική, η Συναισθηματική νοημοσύνη, το Σκάκι, η Χημεία, η Αυτοάμυνα, ο Χορός (Zumba, hip hop, παραδοσιακοί κ.α.), το Θέατρο, η Μαγειρική-Υγιεινή διατροφή και τα Εικαστικά είναι μόνο μερικές από αυτές και πάντα με την καθοδήγηση εξιδεικευμένων επαγγελματιών.
Οι δραστηριότητες μας είναι καινοτόμες γιατί δίνουν στα παιδιά την δυνατότητα μέσα από την ενασχόληση με διαφορετικά αντικείμενα, να μάθουν καινούργια πράγματα, να αναπτύξουν νέες δεξιότητες, να κάνουν νέους φίλους και να περάσουν όμορφα και δημιουργικά μέσα σ ένα χώρο πολύ προσεγμένο. Μέσα σε ένα 4ωρο πρόγραμμα καθημερινά, το παιδί εναλλάσσεται ανά ώρα σε δραστηριότητες που δεν το αφήνουν να βαρεθεί. Δραστηριότητες που σε άλλη περίπτωση για να τις προσφέρει ενας γονιός θα κόστιζαν αρκετά.
Η παρακολούθηση των προγραμμάτων μας είναι ΔΩΡΕΑΝ για όσες μητέρες πληρούν τις προϋποθέσεις και εντάσσονται στο πρόγραμμα ‘’εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής’’ (ΕΣΠΑ).
   
 ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΑΣ.
Στο κέντρο μας υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες και πρωτότυπες δραστηριότητες. Στην Αρχιτεκτονική για παράδειγμα τα παιδιά μαθαίνουν να κάνουν ελεύθερα απλά σχέδια, πειραματίζονται με κατασκευές, καλλιεργούν την ορολογία της Αρχιτεκτονικής και μαθαίνουν για την ελληνική Αρχιτεκτονική. Η συνεργάτιδα μας που συντονίζει το πρόγραμμα της Αρχιτεκτονικής είναι ΔΙΠΛ. Αρχιτέκτων Μηχανικός και στον υπόλοιπό της χρόνο ασχολείται επαγγελματικά με αυτό. Αυτό το κάνουμε σε όλες τις δραστηριότητές μας ώστε τα παιδιά να έχουν μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση.
Στη ρητορική, επίσης που είναι η τέχνη του λόγου, τα παιδιά με την καθοδήγηση φιλόλογου μαθαίνουν να επιχειρηματολογούν, να παίρνουν μέρος σε συζητήσεις εκφράζοντας τις απόψεις τους, μαθαίνουν να εκφράζονται αυθόρμητα, να λειτουργούν ομαδικά και να εξωτερικεύουν τα συναισθήματά τους.
Στο σκάκι, με την καθοδήγηση έμπειρου και καταξιωμένου δασκάλου αναπτύσσουν μεθοδικότητα, στρατηγική, αυτοσυγκέντρωση, υπομονή και επιμονή. Μαθαίνουν να παίζουν άριστα σκάκι και παίρνουν μέρος σε διαγωνισμούς.
Μέσα από το πρόγραμμα της συναισθηματικής νοημοσύνης τα παιδιά μαθαίνουν ότι η διαχείριση των συναισθημάτων μας είναι το κλειδί της προσωπικής και επαγγελματικής επιτυχίας. Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε, αυτό που έχουμε ¨μέσα¨ μας. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε χαρούμενα και ευτυχισμένα παιδιά. Παιδιά με εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και έτοιμα να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε μορφή εκφοβισμού.
      ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΑΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΣ  Ή ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ;
Όλες μας οι δραστηριότητες γίνονται στο χώρο του ΚΕΝΤΡΟΥ μας. Βάση νόμου απαγορεύεται οποιαδήποτε δραστηριότητα εκτός αυτού και οποιαδήποτε συνεργασία με αθλητικούς συλλόγους, κέντρα ξένων γλωσσών κ.τ.λ. Έχει να κάνει καθαρά με την ασφάλεια των παιδιών  και είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με αυτό.
      ΕΧΟΥΝ ΛΗΦΘΕΙ ΜΕΤΡΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ COVID 19;
Στο ΚΕΝΤΡΟ μας τηρούνται όλοι οι κανόνες ασφαλείας και υγιεινής. Μικρός αριθμός παιδιών ανά αίθουσα, συχνή χρήση αντισηπτικού, χρήση μάσκας από τους συνεργάτες μας, καθαριότητα του χώρου καθ΄ όλη την διάρκεια παραμονής των παιδιών  και καλός εξαερισμός. Κάθε παιδί έχει τον προσωπικό του φάκελο με τα είδη χειροτεχνίας που χρειάζεται.
 
   ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ.
Καλούμε όλους του γονείς να επισκεφτούν το ΚΕΝΤΡΟ μας, μαζί με τα παιδιά τους. Γιατί αυτά είναι τα άμεσα ενδιαφερόμενα και πιστεύουμε πολύ στην δική τους κρίση. Να δουν τις εγκαταστάσεις μας, να γνωρίσουν τους συνεργάτες μας και να τους ενημερώσουμε για τις όμορφες και καινοτόμες δραστηριότητες μας.

Αστερία Γκόγκου
Υπεύθυνη κέντρου δημιουργικής απασχόλησης Έξυπνα Παιδιά


1ο Kέντρο: Κενταύρων 15Β (Πλησίον πλατείας Εβραίων)
Τηλ: 2410 254254 & 6906975369
2ο Kέντρο: Μανδηλαρά 108 & Υψηλάντου (Αγιος Κωνσταντίνος)
Τηλ: 2410 552242
Ιστοσελίδα: exypna.gr
Facebook: ΕΞΥΠΝΑ ΠΑΙΔΙΑ
Instagram: exypna_paidia
Email: info@exypna.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια: