ΣΥΣΤΗΜΙΚΉ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ


Καθε οικογένεια έχει μία κληρονομιά που μεταβιβάζεται από γενιά σε γενιά.
Μοιραζόμαστε το ίδιο επώνυμο και τις περισσότερες φορές το πρώτο όνομά μας με τα μέλη της οικογένειας ή τους προγόνους μας, καθώς επίσης μοιραζόμαστε τις ρίζες, τον πολιτισμό και τις ιστορίες του οικογενειακού μας συστήματος. Ένα αόρατο νήμα συνδέει όλους μαζί προγόνους και απογόνους. Αυτό το αόρατο νήμα είναι μία εσωτερική οικογενειακή μνήμη.
Παρατηρώντας όλα αυτά που εξελίσσονται στη ζωή μας σήμερα, διακρίνουμε την εκδήλωση αρνητικών συμπεριφορών και καταστάσεων που εμπλέκονται με τη δυναμική επιρροή του οικογενειακού μας συστήματος. Παράδειγμα: μία δύσκολη σχέση με τη μητέρα, με τον πατέρα, με τον/την σύντροφο, με τα παιδιά, την εργασία, ακόμα και με την κοινωνία, με τα χρήματα ή το σημαντικότερο με την υγεία, με την εκπαίδευση! Εάν δεν αποκοπούμε από αυτές τις υποκείμενες εμπλοκές, θα μεταφερθούν στην επόμενη γενιά, ως οικογενειακό μοτίβο ή ως συστημικό φαινόμενο.
-Πώς όλες αυτές οι επιζήμιες συνέπειες αυτής της δυναμικής της οικογένειάς μας και των προηγούμενων γενεών θα μπορέσουν να επιλυθούν και να πάψουν να επιβαρύνουν εμάς ή και όλους όσους θα έλθουν μετά από εμάς;
Μία εναλλακτική θεραπευτική μέθοδος, η οποία βασίζεται καθαρά στη θεραπεία των οικογενειακών συστημάτων έρχεται τα τελευταία τριάντα τουλάχιστον χρόνια από τον φιλόσοφο, θεολόγο και παιδαγωγό τον Bert Hellinger (1925-2019), όπου ανέπτυξε την ιδιαίτερη μορφή της συστημικής αναπαράστασης και ισορρόπησε - θεράπευσε τις εμπλοκές των οικογενειακών συστημάτων, καθώς και τη ψυχή των ανθρώπων που προσεγγίζουν τη μέθοδό του.
-Πώς εφαρμόζεται η συστημική αναπαράσταση;
Καταρχήν είναι ένα βιωματικό εργαστήριο που γίνεται ομαδικά. Τα μέλη της ομάδας λέγονται εκπρόσωποι και αυτός που συντονίζει λέγεται αρωγός. Μέλη της ομάδας θέτουν, ένας ένας χωριστά, το αίτημα προς τον αρωγό χωρίς τα υπόλοιπα
μέλη της ομάδας να γνωρίζουν τίποτα σχετικά με αυτό. Αυτό το αίτημα μπορεί να είναι μία εμπλοκή ή ένα φλέγον ζήτημα που παρατηρεί ο αιτών/ούσα ως επανάληψη στη ζωή του. Η υπόλοιπη ομάδα με την ενεργή συμμετοχή του εκπροσωπεί αυτήν την εμπλοκή-ζήτημα, δηλαδή εκπροσωπεί το οικογενειακό του σύστημα, χωρίς να γνωρίζει το ρόλο ή τα λόγια, όπως γίνεται σε μια θεατρική παράσταση, αλλά μέσω της συνέργειας της αγάπης όλων έρχεται η γνώση και η θεραπεία αυτής της εμπλοκής. Και όχι μόνο! Οι εκπρόσωποι που συμμετέχουν θεραπεύουν και αυτοί ταυτόχρονα δικές τους δύσκολες σχέσεις που βρίσκουν συνήθως ομοιότητα με το αρχικό αίτημα. Αυτό λέγεται συστημική αναπαράσταση. Είναι μια βαθιά γνώση και μία κατανόηση της βαθύτερης έννοιας της Αγάπης μέσω της συστημικής σκέψης. Γι΄ αυτό τον λόγο ο Bert Hellinger την ονόμασε προς το τέλος της ζωής του: Κινήσεις Αγάπης.
Φυσικά η εμπειρία αυτής της βιωματικής άσκησης θα φέρει την κατανόηση σε αυτό που περιγράφεται και όχι η ανάγνωση ενός απλού κειμένου.
-Γιατί να κάνω συστημική αναπαράσταση;
Για να:
Βελτιώσετε τις σχέσεις σας (γονείς, συνεργάτες, παιδιά, συναδέλφους κ.λπ.)
Γυρίσετε το παρελθόν σας σε πηγή δύναμης
Αποκτήσετε μια θεραπευτική εσωτερική εικόνα της οικογένειάς σας
Απελευθερώσετε εσάς και τους απογόνους σας από αόρατα βάρη
Μεταμορφώσετε τα μπλοκαρίσματά σας και τον εαυτό σας σε Αγάπη
Αυξήσετε την εν συναίσθηση, την αγάπη και την ευσπλαχνία για τον εαυτό σας και τους άλλους
Ανοίξετε την καρδιά σας για να αγαπάτε
Δημιουργήσετε θετικές αλλαγές σε:
Υγεία
Επαναλαμβανόμενα συναισθήματα (κατάθλιψη, φόβος, άγχος, θλίψη, αίσθημα ανάξιας ή ξεριζωμένης, μπλοκαρίσματα, στασιμότητα κ.λπ.)
Οικονομικά
Ανεξήγητα συμπτώματα
Αυτοάνοσα
Έλλειψη γονιμότητας
Εθισμοί
Οι οικογενειακές αναπαραστάσεις μας επιτρέπουν να ανοίξουμε τα μάτια μας σε αυτό το μοτίβο που μας συμβαίνει. Με αυτή τη νέα συνείδηση ​​και προοπτική, απελευθερωνόμαστε από την προσκόλληση του παρελθόντος που μπορούμε να έχουμε στο παρόν γιατί βρίσκουμε νέους τρόπους πλοήγησης.
Η ζωή είναι αλλαγή και ανάπτυξη. Η συστημική αναπαράσταση είναι ένα ζωντανό μονοπάτι. Αναπτυσσόμαστε μέσα από αυτήν και κάθε καινούργια ημέρα μας γίνεται με κατανόηση προς την Αγάπη.
Για καταγραφή των αιτημάτων σας επικοινωνήστε λίγες μέρες πριν από το προβλεπόμενο συστημικό εργαστήριο στο τηλέφωνο:
6944399678
Αρωγός: Μαρία Λαγκάνη

ΑΝΤΡΕΑΣ ΝΕΟΦΥΤΟΥ 6974879772 ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
: Εναλλακτικη θεραπευτική: Eπιστήμη Υγείας / Βιοσυντονισμός / Φυσικοπαθητικός /  Βελονισμός / Ωτοβελονισμός / Βοτανοθεραπεία - Αγιουρβέδα, Κινέζικα βότανα / Su Jok /Ρεφλεξολογία - Νευρο-ρεφλεξολογία.

Share on Google Plus

0 σχόλια: