ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΜΙΚΟ ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΛΑΜΠΡΟΥ

Στη στήλη των συνεντεύξεων του statusvoice έχουμε ένα πρόσωπο έκπληξη ,την κυρία Μαριέττα Λάμπρου.Σε πρώτο πλάνο , λοιπόν ,η νομικός Μαριέττα Λάμπρου μας μιλά για τη ζωή της,την καριέρα της αλλά και τα χομπι της.Βασιλική Παπαθανασιου ,είναι τιμή μου που είσαι εσύ το πρόσωπο που μου παίρνει τη συνέντευξη .Η επιμονή, αξιοκρατία, αυτοπειθαρχία σου αλλά κυρίως το μεγαλείο της ψυχής σου τόσα χρόνια με σκλάβωσαν που σε θεωρώ όχι απλά δεδομένη αλλά απαραίτητη στη ζωή μου. Σε ευχαριστώ Βασιλική για όσα μου έχεις προσφέρει και σου αξίζουν όλα τα αγαθα του κόσμου  για εσένα και την υπέροχη οικογένεια σου.


Ξεκινάμε λοιπόν με το μεγάλο κομμάτι της "μάχιμης" δικηγορίας που εδώ και είκοσι χρόνια ασκώ πρωτίστως ως λειτούργημα και δευτερευόντως ως επάγγελμα. Η επιλογή της Νομικής Σχολής μάλλον μονόδρομος καθώς ως άριστη μαθήτρια τα τότε έτη ,ίσχυε οι άριστοι μαθητές ή νομικοί ή γιατροί. Η ιατρική δεν με ενθουσίαζε αλλά η νομική επιστήμη με γοήτευσε!!!!!! Σίγουρα αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω πάλι Νομική Σχολή θα επέλεγα, καθώς πέρασα και Τρίτη στη σειρά εισαγωγής φοιτητών στη σχολή με την πρώτη φορά, αλλά για τη δικηγορια όπως δυστυχώς ασκείτε πλέον θα έβαζα ένα ερωτηματικό...

 Η Νομική Σχολή αποτέλεσε επιλογή μου, η δικηγορία ήρθε ως συγκυρία.. Την περίοδο που βρισκόμουν στη Θεσσαλονίκη και τελείωνα τις μεταπτυχιακές μου σπουδες στον Τομέα του Συνταγματικού και Διοικητικού Δικαίου κάνοντας παράλληλα άσκηση στο δικηγορικό γραφείο του γνωστού συνταγματολόγου, καθηγητή του ΑΠΘ και της Σχολής Δικαστών και ευρωβουλευτή, Κωνσταντίνο Χρυσογονο ήρθε η απρόοπτη εγκυμοσύνη της κορούλας μου, η οποία διέκοψε κάθε σκέψη για μετάβαση στο εξωτερικό και ενασχόληση μου με τον τομέα των Publiques Relations (Δημοσίων Σχέσεων), τον οποίο λάτρευα και συνεχίζω να λατρεύω. Φυσικά το δώρο μου ήταν μεγάλο ,η γέννηση της μονάκριβης κόρης μου.

Κάπως έτσι έμεινα στη δικηγορια, στην οποία με την βοήθεια του Θεού όλα πήγαν καλά και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε ακόμη στις επαλξεις...Αν είχε χρωμα η δικηγορια θα ήταν κόκκινο με κίτρινο, δηλαδή πάθος, ένταση, αγωνία αλλά και άκρατος ανταγωνισμός.

Γενικότερα έχετε ασχοληθεί με πάρα πολλές υποθέσεις. Κάποιες μάλιστα έχουν δει και τα φώτα της δημοσιότητας. Υπάρχει κάποια υπόθεση που να την θυμάστε πολύ έντονα; Είτε γιατί ίσως ήταν πιο επικίνδυνη είτε γιατί είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις;


Πράγματι πολλές υποθέσεις που δούλεψα και μιλάω πάντα για το ποινικό κομμάτι έλαβαν τα φώτα της δημοσιότητας..Πολλές με σημάδεψαν καθώς με πολλές από αυτές φτάσαμε μέχρι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ζητώντας αποζημίωση για τις συνθήκες κράτησης των φυλακών στην Ελλάδα και κάποιες από αυτές κερδίσαμε!!!! Μια υπόθεση που έλαβε μεγάλη δημοσιότητα ήταν με έναν νεαρό έμπορο ναρκωτικών, του οποίου η γυναίκα είχε τόση αδυναμία αλλά και κυριολεκτικά απόλυτη χειραγώγηση από τον ίδιον στη νεαρή κοπέλα που έκρυψε μέσα στο αρκουδάκι που κρατούσε το μωρό τους μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης για διακίνηση μέσα στις φυλακές και την συνέλαβαν έπειτα από κάρφωμα που έγινε στον έλεγχο της πύλης.

Καλώς έπραξαν βεβαίως αλλά φάνηκε η εξαρτησιογόνα σχέση θύτη και θύματος. Άλλη μεγάλη υπόθεση με τρομερή δημοσιότητα ήταν η μεταφορά μεγαλης ποσότητας κοκαΐνης μέσα σε κοντέινερ με οικοδομικά υλικά από Βενεζουέλα για Κύπρο και από Κύπρο για Ελλάδα. Μια από τις μεγαλύτερες μπίζνες της δεκαετίας με καταδίκες ισόβιες. Μια ακόμη τραγελαφική ερωτική ιστορία ήταν η δολοφονία του εραστή ενός τρανσέξουαλ από τον ίδιο επειδή τον απάτησε. Δεν θα αναφέρω ποτέ ονόματα λόγω του επαγγελματικού μου απορρήτου αλλά μπορώ να προσάψω και άλλες πολλές υποθέσεις που με συνεπήραν, έγιναν γνωστές στο πανελλήνιο αλλά εξίσου εξαντλητικές.

Θα συμβουλεύατε τους νέους να ακολουθήσουν το επάγγελμά σας;

Οποίος αγαπαει τη δράση, την αγωνία, τον ανταγωνισμό αλλά και το υπερβολικά πολύ διάβασμα με Χαρα ας έρθει στην παρέα μας.... Πέρασαν από τα χέρια μου γύρω στους δεκαπέντε ασκούμενους και ασκούμενες, μόνον τρεις παρέμειναν στη δικηγορια. Αυτό σίγουρα δείχνει πολλά.

Υπήρξε κάποια γυναίκα που είχατε ως πρότυπο όταν ήσασταν μικρή;

Οι γυναίκες της καθημερινής βιοπάλης για να μην πω οι ίδιες οι γιαγιάδες μου στάθηκαν για εμένα ορόσημο..
 Χηρεψαν από ηλικίας 35 ετών η πρώτη με οκτώ παιδιά και η δεύτερη με τέσσερα, αγωνίστηκαν, μεγάλωσαν με απίστευτη αξιοπρέπεια τα παιδιά τους, τα σπούδασαν, τα πάντρεψαν, είδαν εγγόνια και δισέγγονα και είναι φωτεινοί παραστάτες για τη δίκη μου ζωή.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΥΜΑΜΙΚΕΣ ΟΙ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΜΟΥ, ΤΟΛΜΗΡΕΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΣ δεν μπορούσαν παρά να είναι τα φανάρια στο δρόμο που θα ακολουθούσα. Είμαι σίγουρη ότι από εκεί επάνω βλέπουν όλα τα εγγόνια τους και μας προστατεύουν. ΜΑΡΙΑ, Η ΠΡΩΤΗ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ, της οποίας φέρω και το όνομα της και με μεγάλωσε μέχρι τεσσάρων ετών και ΟΥΡΑΝΙΑ, Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΒΛΑΧΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ, νοικοκυρά και αγόγγυστη αγωνίστρια.

Έχετε φίλους;Τι είναι για σας η φιλία;

ΦΙΛΙΑ ΙΕΡΗ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΛΕΞΗ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΓΕΝΙΚΗ ΣΧΕΣΗ
Τους φίλους τους επιλέγουμε, τους συγγενείς μας όχι!!!!

Στηρίζομαι σε δυο κομμάτια στη ζωή μου πέρα από την οικογένεια μου, τη φιλία και τον αλτρουισμό.
Έχω πολλούς φίλους αλλά κυρίως φίλες και μοιράζομαι μαζί τους όλα τα όμορφα αλλά και δυσάρεστα γεγονότα στη ζωή μου. Έχω και τον πιο στενό κύκλο φίλων, των πολύ εμπίστων και σχεδόν αδελφών στους οποίους συγκαταλέγω και εσένα γλυκεια μου Βασιλική Παπαθανασιου.
Τέλος ο αληθινός φίλος βλέπει το πρώτο σου δάκρυ,σκουπίζει το δεύτερο και σταματάει το τρίτο!!!!
Όσα περισσότερα προσόντα διαθέτει μια γυναίκα, τόσο καλύτερα για αυτήν!!!!! Και το εννοώ!!!!! Αρκεί να γνωρίζει να τα χρησιμοποιεί με κομψό αριστοκρατικό τρόπο και να μην κηλιδώνει την υπόληψη της και αυτή της οικογένειας της.Αγαπάτε τη τέχνη σ όλες της τις μορφές.Ποιος τομέας της τέχνης σας αγγίζει περισσότερο;
Λατρεύω κυριολεκτικά όλες τις μορφές τέχνης. Η τέχνη σε ανυψώνει, σε ταξιδεύει, σε μαγεύει... όλες της οι μορφές με μαγεύουν και για αυτό σύντομα θα προβούμε στην ίδρυση ενός νέου Συλλόγου Γραμμάτων, Φιλοσοφίας και Εικαστικών Τεχνών με την προεδρία προσωρινώς τουλάχιστον σε εμένα.

 Συμμετέχω σχεδόν σε όλα τα πολιτιστικά και εικαστικά δρώμενα της περιοχής μας, ενώ παράλληλα είμαι μέλος του Συλλόγου Εικαστικών Νόμου Λάρισας, καθώς ως hobby απασχολουμαι με τη δημιουργία εικαστικού χειροποίητου κοσμήματος με το ψευδώνυμο Marilou, το όνομα της αγαπημένης μου σκυλίτσας...


Τα παραμύθια της Μαριλους θα εκδοθούν ή θα τα διαβάζετε μόνο στα παιδιά των φίλων σας;


Τα Παραμύθια της Μαριλους!!!!!! Ναι τα αγαπάω.... μέχρι τώρα τα έλεγα στη γλυκειά μου ανιψιά Χρυσηίδα, καθώς της έδωσα και αυτό το ονειρικό όνομα, κάποια στιγμή όμως σκοπεύω να τα εκδώσω με σκοπό βέβαια τα χρήματα να δοθούν σε κάποιο ίδρυμα.
 Αγαπώ τα παραμύθια και για αυτό λατρεύω και τους παραμυθάδες...δυστυχώς λίγοι υπάρχουν στην εποχή μας εν αντιθέσει με τους παραμυθάδες των αρχαίων ελληνικών χρόνων και των βυζαντινών. Είναι μια πηγαία μορφή ψυχαγωγίας πάντα με διδακτικό σκοπό.

 Είναι η σύγχρονη τέχνη δρόμος προς την ανάπτυξη; Ρωτώ γιατί μέχρι σήμερα αναφερόμαστε με περηφάνια στο ένδοξο παρελθόν, χωρίς όμως να αξιοποιούμε την πολιτιστική μας κληρονομιά και χωρίς, επιπλέον, να συνδέουμε το παρελθόν μας με την σύγχρονη δημιουργία.
Φυσικά και είναι!!!!! Έχουμε καταπληκτικούς σύγχρονους δημιουργούς και εντός και εκτός Ελλάδας σε όλες τις μορφές τέχνης που δοξάζουν και εξυμνούν την Ελλάδα.... Είναι άξιοι συνεχιστές του ένδοξου παρελθόντος μας και μεταλαμπαδεύουν γνώσεις και τεχνικές άγνωστες στον υπόλοιπο κόσμο. Σε αυτούς τους άξιους καλλιτέχνες οφείλουμε ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ καθώς μας γεμίζουν περηφάνια και ταξιδεύουν την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο.

Η πολιτική σας γοητεύει;Θα θέλατε να ασχοληθείτε  μ αυτή ή όχι;

ΠΟΛΙΤΙΚΗ μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην λες.... Είχα προτάσεις να ασχοληθώ αρκετές φορές αλλά μέχρι τώρα τις απέρριψα. Δε γνωρίζω για το απώτερο μέλλον αλλά θεωρώ ότι θα πρέπει να έχεις αποδείξει την αξία σου στον επαγγελματικό, κοινωνικό και αλτρουιστικό τομέα και μετά να ασχοληθεί κάποιος σοβαρά με την επίλυση των προβλημάτων των διπλανών του. Αυτή είναι η δίκη μου ταπεινή άποψη.

Εχετε δύο διαδικτυακά περιοδικά  Είστε φαν  της τεχνολογίας; Μπορεί η τεχνολογία να αλλάξει τον τρόπο ζωής μας;
Όντως έχω δυο διαδικτυακα περιοδικά FEMALEVOICE.GR και STATUSVOICE.GR και σύντομα θα παρουσιάζω μια νέα εκπομπή "ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ" σε web.tv καθώς θεωρώ ότι αναπόφευκτα είναι το μέλλον. Η έντυπη εφημερίδα, το έντυπο περιοδικό και τα κανάλια στην τηλεόραση σε πολύ λίγα χρόνια θα πάψουν να υφίστανται.
 Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα και θα πρέπει να προσαρμοζόμαστε σε αυτή.Είναι γνωστό ότι αγαπάτε πολύ τις γυναίκες . Έχετε πολλές φίλες και τις στηρίζετε στις δράσεις τους.Τι ακριβώς είναι η ομάδα όραμα δράσης και γιατί δημιουργήθηκε;

 ΟΡΑΜΑ ΔΡΑΣΗΣ είναι η επιτυχής συνέχεια της ΕΥΧΗ ΖΩΗΣ που είχε στοχεύσει περισσότερο στην κακοποίηση των γυναικών. Η ομάδα αλληλεγγύης ΟΡΑΜΑ ΔΡΑΣΗΣ στοχεύει στην αλληλέγγυα και ΟΧΙ φιλάνθρωπη στήριξη όλων των πολιτών και κυρίως γυναικών με παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης αλλά και υγείας, ψυχολογίας και άλλων πρακτικών θεμάτων.
Ο αλτρουισμός μου έγινε τρόπος ζωής από την γεμάτη αγάπη βλάχα μανούλα μου, τη γνωστή σε όλες τις φίλες μου Κα Αγοριτσα. Ή γεννιέσαι με αυτό θα ελεγα ή αλλιώς δε γίνεται!!!! Δεν σημαίνει ότι εγώ δεν αντιμετωπίζω καθημερινά σοβαρά προβλήματα και πολλές φορές σοβαρότατα, αλλά είναι πολύ σημαντικό να γυρνάμε λίγο το κεφάλι μας και να βλέπουμε και τον διπλανό μας.
Μόνον τότε λεγομαστε πραγματικά άνθρωποι από το Άνω και θρωσκω...Αυτά εν ολίγοις διότι για την αλληλεγγύη θα μπορούσα να δώσω σελίδες συνέντευξη.

Είναι δύσκολο για μια γυναίκα μόνη να μεγαλώνει ένα παιδί στις μέρες μας;Μιλήστε μας για την προσωπική σας εμπειρία ζωής.

Δυστυχώς στάθηκα άτυχη προς το παρόν στο κομμάτι της προσωπικής μου ζωής και μεγάλωσα από ενός έτους και κάτι χωρισμένη από τον πατέρα της κόρης μου την γλυκύτατη Χρυσουλα - Κριστη μου. Δεν ανήκω στην κατηγορία των γυναικών που κομπάζουν για το διαζύγιο τους ή για το ότι μεγαλώνουν μόνες τους τα παιδιά τους.
Εγώ θεωρώ μεγάλη ατυχία ένα παιδί να μεγαλώνει χωριστά από τον έναν από τους δυο γονείς του, είναι σαν κάποιον άνθρωπο που κουτσαίνει ελαφρώς.. ελαφρώς μεν, αλλά κουτσαίνει!!!! Πιστεύω στην πατροπαράδοτη οικογένεια και θα ήθελα να δω την κόρη μου σε ένα και μόνον γάμο με πολλά παιδιά κι εγώ με εγγόνια, καθώς λατρεύω τα παιδιά!!!!!! Οφείλω φυσικά ένα μεγάλο ευχαριστώ στη μανούλα μου και στην πεθερούλα μου που βοήθησαν υπερβολικά στην ανατροφή και το μεγάλωμα της Κριστης.
Τώρα την αισθανομαι πλέον σαν την μικρή μου αδελφούλα και ο πατέρας της πλέον είναι πολύ κοντά της και χαίρομαι υπερβολικά για αυτό!!!!!! Εύχομαι κάποια στιγμή να βρω έναν σύντροφο που να αγαπαει εξίσου την οικογένεια και την αλήθεια και μαζί να δούμε και οι δυο μας τα παιδιά μας να παντρεύονται και να γινόμαστε παππούδες και γιαγιάδες με πολλά δωράκια και γλυκίσματα.
Στα 45 μου έχω αποφασίσει ότι ο κύκλος της μητρότητας έκλεισε για εμένα και περιμένω με λαχτάρα τις επόμενες εκπλήξεις στη ζωή μου χωρίς να αποκλείω έναν ακόμη νέο γάμο ή συμβίωση. Πάντως η Χρυσουλα - Κριστη θα αποτελεί πάντα το ορόσημο στη ζωή μου.
Κλείνοντας θέλω να σε ευχαριστήσω γλυκιά μου Βασιλική Παπαθανασιου για τον χρόνο που μου διέθεσες αλλά και για όλα τα μεγάλα και μικρά που έχεις κάνει για εμένα!!!!! Με πολλή πολλή αγάπη η δίκη σας ΜΑΡΙΕΤΤΑ - ΜΑΡΙΛΟΥ.....


Share on Google Plus

0 σχόλια: