Θα συμπεριληφθούν και οι εκπαιδευτικοί


Στις ομάδες των Σωμάτων Ασφαλείας θα συμπεριληφθούν και οι εκπαιδευτικοί,όσον αφορά την προτεραιότητα εμβολιασμού , για την Covid-19 ,του ελληνικού πληθυσμού.

Αυτό ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, στη κοινή Συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Υγείας Β. Κικίλια, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου .


Δημοσιογράφος: Έχετε σκεφτεί να χορηγηθεί το εμβόλιο κατά προτεραιότητα και στους εκπαιδευτικούς;

Μαρία Θεοδωρίδου: Υπάρχουν πολλές ομάδες συμπολιτών μας οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στον εμβολιασμό κατά προτεραιότητα, όπως ας πούμε τα Σώματα Ασφαλείας ή οι Πυροσβέστες. Οπωσδήποτε και οι εκπαιδευτικοί που έχουν ένα τόσο σημαντικό έργο θα είναι από τις ομάδες που θα συμπεριληφθούν στις προτεραιότητες.


Η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εμβολιασμού τόνισε  ότι αν η ανοσία φτάσει σε ένα επίπεδο 60% του γενικού πληθυσμού, τότε θα μιλάμε για ικανή αντιμετώπιση της πανδημίας.

 Ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι ο πρώτος που θα κάνει το εμβόλιο θα είναι ο ίδιος , ενώ σε   ερώτηση δημοσιογράφου για   πιθανές επιφυλάξεις   πολιτών, απάντησε:

«Πρέπει να υπάρχει σωστή στρατηγική καμπάνια ενημέρωσης. Πρέπει να εξηγήσουμε ξανά και ξανά, με τρόπο καθαρό και πειστικό, με επιχειρήματα, το πόσο σημαντικό είναι να εμβολιαστούν. Εάν κάποιοι έλεγαν ότι οι Έλληνες είναι απείθαρχοι, αντιδρούν ή δεν ακολουθούν τις οδηγίες, η πανδημία απέδειξε πόσο υψηλό ποσοστό στηρίζει αυτήν την προσπάθεια, σε σχέση με άλλες χώρες. Στόχος της καμπάνιας θα είναι να ενεργοποιήσουμε και να εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός, ώστε να καταφέρουμε να πάρουμε τις ζωές μας πίσω, να επιστρέψουμε σε μία κανονικότητα. Λίγο ακόμα να αντέξουμε, μαζί μία γροθιά».

Enikos.gr

Share on Google Plus

0 σχόλια: