Οι Mute tale στο statusvoice


Οι Mute tale στο statusvoice μας μιλούν για τη μουσική τους ,το Ladies of Metal festival στην Αθήνα και όλα όσα σχεδιάζουν για το μέλλον.

Επιμέλεια συνέντευξης Βασιλική Ευαγγέλου-Παπαθανασίου

Οι Mute Tale με frontwoman την Anna Alexandridou θα μας ταξιδέψουν με το “παραμυθένιο” Symphonic/epic/power metal ήχο τους με goth επιρροές, δημιουργώντας την ιδανική ατμόσφαιρα για το ξεκίνημα της βραδιάς στο Ladies of Metal festival στην Αθήνα. Πες μας λίγα λόγια για τη συμμετοχή σας

Γεια σας! Το όνομα μας Mute Tale δηλώνει την δύναμη των εσωτερικών φωνών μας, είναι οι ιστορίες που θέλουμε να πούμε, αλλά τελικά τις κρατάμε για εμάς, από δική μας επιλογή.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που για δεύτερη φορά οι Angels PR μας επέλεξε να συμμετέχουμε σε αυτό το φεστιβάλ που και φέτος έχει καταφέρει να συγκεντρώσει την αφρόκρεμα των γυναικείων μπαντών της Ελλάδας και όχι μόνο, πράγμα που μας τιμά και θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας.Πώς οδηγήθηκες στη μουσική;

Η μουσική για μένα είναι οικογενειακή υπόθεση. Κρατάει από τους προ-παππούδες μου, μέχρι σήμερα. Ζω για τη μουσική και με τη μουσική.

Μίλησε μας για το νέο σας τραγούδι.

Τα νέα μας τραγούδια που δουλεύουμε εδώ και δύο χρόνια, λόγω των καταστάσεων που όλοι γνωρίζουμε, δεν έχουμε καταφέρει να τα ολοκληρώσουμε. Ευελπιστούμε όμως αυτό να γίνει σύντομα. Στις 9 Απριλίου θα ακούσετε από εμάς τραγούδια από προηγούμενη δισκογραφία μας αλλά και διασκευές.

Πώς ορίζεις ένα καλό μουσικό κομμάτι;

Πέρα από τα μουσικά και στιχουργικά στοιχεία που πρέπει να τηρούν κάποιες προϋποθέσεις, κατά την κρίση μου, πρέπει να μιλάει στην ψυχή μου, να μου προκαλεί, δηλαδή, μια ψυχική ανάταση.

Στον αντίποδα, υπάρχει κάτι που δε θα τραγουδούσες;

Δεν θα τραγουδούσα κάτι που λόγω κουλτούρας, ντοπιολαλιάς ή καταβολών δεν θα μπορούσα να υποστηρίξω.

Πιστεύεις ότι οι Έλληνες δίνουν ευκαιρίες στους νέους Έλληνες καλλιτέχνες; Ποια η δική σου εμπειρία από τον χώρο ως πρωτοεμφανιζόμενη;

Έχω βοηθηθεί πολύ και είμαι ευγνώμων για αυτό από άλλους καλλιτέχνες από τότε που ξεκίνησα έως και σήμερα που έχουν περάσει αρκετά χρόνια. Για τον λόγο αυτό, όταν μου δίνεται η ευκαιρία δίνω και γω με τη σειρά μου βήμα στους νεότερης γενιάς καλλιτέχνες. Συμπερασματικά, θα πω ότι ναι στο δικό μας, τουλάχιστον, μουσικό χώρο αλληλοβοηθιόμαστε.

Τι συμβουλή θα έδινες σε κάποιον που μόλις ξεκίνησε να ασχολείται με την μουσική;

Να το παλεύει, να το προσπαθεί, να βελτιώνεται και κυρίως να το αγαπά, να μην το κάνει όμως σαν επάγγελμα, αλλά σαν τέχνη.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδια για το γκρουπ; Τι μπορούμε να περιμένουμε από σας;

Καιρού επιτρέποντος, θα παρουσιάσουμε ένα καινούριο LP, ελπίζουμε σύντομα. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την συνέντευξη και για τον χρόνο σας. Με εκτίμηση, Annou.

 

 

 

 

 
Share on Google Plus

0 σχόλια: