Το "Ξενιτεμένο μου πουλί" από τον Αλέξανδρο Θοδωρή είναι ένα τραγούδι συναισθηματικό

«Ξενιτεμένο μου πουλί», παραδοσιακό Πωγώνων Ιωαννίνων, μας τραγουδά ο Αλέξανδρος Θεοδωρής, κυκλοφορώντας μέσω της Spider Music αυτή την υπέροχη διασκευή του πολυτάλαντου Δημοσθένη Κωστόπουλου που έκανε και το βίντεο κλιπ.
Ένα τραγούδι παραδοσιακό, ένα τραγούδι με νόημα, ένα τραγούδι που θίγει λεπτά θέματα και από ότι φαίνεται είναι από τα αγαπημένα του ερμηνευτή. Ο Αλέξανδρος κατάγεται από τα Ιωάννινα και αγαπά τα τραγούδια του τόπου του, μέχρι σήμερα δεν είχε κυκλοφορήσει κάποιο παραδοσιακό τραγούδι, όμως το «Ξενιτεμένο μου πουλί» πάντα όταν το άκουγε όπως ο ίδιος δηλώνει χτυπούσε η καρδιά του λίγο πιο έντονα, το παραδοσιακό αυτό είναι ένα από τα πολλά τραγούδια που αποτυπώνουν τις ιστορίες, τα πάθη και τα αισθήματα των ανθρώπων, ενώ πολλά απ’ αυτά είναι δημιουργίες εκείνων που μένουν πίσω και κυρίως των γυναικών, με «πρωταγωνίστριες» τη μάνα και τη γυναίκα του ξενιτεμένου.
Από μικρός είχε ακούσει πολλές ιστορίες ξενιτεμένων από την ιδιαίτερη του πατρίδα, κάθε φορά σε κάθε ιστορία που άκουγε και σε κάθε τραγούδι αφήγημα πάντα υπήρχε το αίσθημα της νοσταλγίας (του πόνου της απομάκρυνσης και του πόθου της επιστροφής), σήμερα ζούμε έναν νέο κύκλο μετανάστευσης, πολλοί νέοι αφήνουν την Ελλάδα προσδοκώντας ένα καλύτερο αύριο κάπου αλλού, οι εποχές βέβαια είναι διαφορετικές και η επικοινωνία με τους αγαπημένους μας πιο εύκολη, όμως τα συναισθήματα παραμένουν τα ίδια μπροστά σ’ αυτό το κεντρικό -και συχνά αναπόφευκτο- κοινωνικό φαινόμενο.
Με το τραγούδι «Ξενιτεμένο μου πουλί» λοιπόν, ο Αλέξανδρος Θεοδωρής ήθελε να πιάσει αυτό το θέμα. Αυτό το ιδιαίτερο κοινωνικό φαινόμενο που η αλήθεια είναι ότι αποτυπώνεται από τον Αλέξανδρο πάρα πολύ όμορφα μέσα σε λίγα λεπτά. Διότι, αν και έχει την κλασική σύνθεση του παραδοσιακού κόσμου, ο Αλέξανδρος Θεοδωρής δίνει με τη φωνή του αυτό το κάτι που χρειάζεται για να παρουσιάσει την ελπίδα που κρύβεται εμμέσως πίσω από όλο αυτό. Μία φωνή που όλοι ξέρουμε τι μπορεί να κάνει τόσο με τις τεχνικές της, όσο και με τη χροιά της. Και αν εδώ μιλάμε για νέα μονοπάτια, καθώς ο Αλέξανδρος Θεοδωρής δεν μας έχει συνηθίσει σε παραδοσιακά ύφη, μπορούμε να πούμε ότι η επιλογή εν τέλει δικαιώνει τον καλλιτέχνη, καθώς μοιάζει να προσαρμόζεται άριστα!
Ο Αλέξανδρος Θεοδωρής έχει δουλέψει αρκετά και φαίνεται και με το ποιόν του καταφέρνει να κάνει κτήμα του αυτό το είδος και τη συγκεκριμένη διασκευή του Δημοσθένη Κωστόπουλου, ο οποίος έχει φροντίσει να δώσει έναν φρέσκο αέρα στην ενορχήστρωση του κομματιού, αλλά και μία ατμοσφαιτική όψη μέσα από το οπτικό υλικό του video clip, που ειλικρινά αποτελεί μία πολύ όμορφη δουλειά. Μουσική, φωνή και φύση συνδέονται και προδίδουν το concept του παραδοσιακού τραγουδιού των Ιωαννίνων δημιουργώντας σου εικόνες και ταξίδια στο μυαλό!
Το νέο τραγούδι «Ξενιτεμένο μου πουλί» του Αλέξανδρου Θεοδωρή που κυκλοφορεί από την Spider Music και αποτελεί παραδοσιακό Παγώνων Ιωαννίνων, με έκανε ειλικρινά να το λατρέψω τόσο για το τελικό του αποτέλεσμα, όσο και για τα συναισθήματα που μου πρόσφερε! Ευχαριστούμε όσους συνέβαλαν σε αυτό το εκπληκτικό κομμάτι!
Πατήστε απλά το play και απολαύστε το!

Share on Google Plus

0 σχόλια: