ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ – “Κασσάνδρα”

Ο πρώτος ομότιτλος δίσκος των ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ κυκλοφόρησε στις 29 Ιουνίου και παρ’όλο που ανακαλύφθηκε προσφάτως για τις ανάγκες της δισκοκριτικής αυτής, είμαι πολύ χαρούμενος που συνέβη. Μιας και δεν κινούμαι ιδιαίτερα στους χώρους του ελληνόφωνου rock, μια τέτοια δουλειά πολύ πιθανόν να μου ξέφευγε, γεγονός που θα με στεναχωρούσε έχοντας, πλέον, ακούσει και γνωρίσει το “Κασσάνδρα”.

Οι ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ ξεκινάνε με το δεξί την πορεία τους και ειλικρινά θεωρώ πως δύσκολα θα μπορούσαν να κάνουν καλύτερη αρχή. Είναι ένα ντεμπούτο που όχι μόνο είναι ευχάριστο όσο το ακούς, αλλά τα γεμάτα ρυθμό και μελωδία τραγούδια τους, με τους πάρα πολύ ωραίους στίχους, κολλάνε και σου μένουν στο μυαλό ήδη από την πρώτη κιόλας ακρόαση. Ο δισκός σε αρπάζει από τα μούτρα με το “Πάρε Καρδιά” που σε κερδίζει αμέσως και δεν σε αφήνει μέχρι το τελευταίο λεπτό. Μέσα από ένα ακρετά ποικιλόμορφο μουσικά άλμπουμ, οι ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ συστήνονται και κερδίζουν τις εντυπώσεις.

Ο ήχος τους είναι ευθύς, απέρριτος και βασισμένος στο rock. Το “Κασσάνδρα” είναι ξεκάθαρα ένα rock άλμπουμ, παρά το γεγονός πως του αρέσει να ξεστρατίζει τόσο προς πιο heavy μονοπάτια, όσο και προς τελείως άλλες κατευθύνσεις. Παράδειγμα σχετικό με τις πιο metal καταβολές είναι τα εξαιρετικά τραγούδια “Το Φιλί της Κασσάνδρας” και “Στάχτες”, ενώ ξεφεύγοντας από τα όρια του rock και metal, οι ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ συνθέτουν το “To Tσίρκο της Ζωής”, ένα ανεβαστικό και groovy κομμάτι με έντονες funk επιρροές. Ακόμα, στο άλμπουμ υπάρχει η ελαφρώς 80s blues/rock μπαλάντα με τίτλο “Μαύρος Άγγελος”, η οποία χαρακτηρίζεται από τη bluesy εισαγωγή, αλλά και από το γεμάτο δυναμισμό ρεφρέν της.

Δεν χρειάζεται να πω πολλά εγώ για το άλμπουμ, μιας και δεν χρειάζεται καθόλου κενά κοπλιμέντα για να πείσει. Απλά δώστε του μια ευκαιρία και οι ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ θα αναλάβουν να σας χαρίσουν μια φοβερή μουσική εμπειρία, που δεν υπάρχει περίπτωση να μετανιώσετε.

 

Share on Google Plus

0 σχόλια: