Ακούστε δυνατά : Black Reuss – “Journey”

Black Reuss – “Journey”
Ο Black Reuss μέσα από τη μουσική του καταγράφει και παρουσιάζει την πορεία της ανθρώπινης ζωής και τα διαφορετικά της κεφάλαια. Το όνομα του project προέρχεται από τον ποταμό Reuss, που βρίσκεται στην Ελβετία, στον ορεινό όγκο Gotthard. Όπως, λοιπόν, η ζωή μπορεί να παρομοιαστεί με ένα ποτάμι που κινείται αδιάκοπα, έτσι και το όνομα του project επιλέχθηκε για να εκφράζει αυτή την ιδέα.
Το “Journey” είναι η δεύτερη δουλειά και αποτελεί το δεύτερο μουσικό κεφάλαιο, από τα 4 τα οποία σκοπεύει να παρουσιάσει ο Black Reuss. Το ντμεπούτο και πρώτο κεφάλαιο είχε τον τίτλο “Metamorphosis”, ενώ μετά το “Journey” ακολουθούν τα “Arrival” και “Death”.
Στο πρώτο κεφάλαιο, που είναι το άλμπουμ “Metamorphosis”, ο Black Reuss παρουσιάζει και εξερευνά το πρώτο στάδιο της ζωής του ανθρώπου και αναφέρεται στη μεταμόρφωση του ατόμου που βρίσκεται ανάμεσα σε πολλούς κόσμους αλλά δε νιώθει πουθενά οικεία. Σε αυτό το πρώτο μέρος, το άτομο έρχεται σε σύγκρουση με τον εαυτό του αλλά και τον κόσμο. Με το πέρας της επιτυχημένης μεταμόρφωσης ξεκινάει και το δεύτερο μέρος, το ταξίδι.
Για να ξεκινήσει ο άνθρωπος το ταξίδι και φυσικά να το ολοκληρώσει με επιτυχία, θα πρέπει να παραδώσει τις εσωτερικές του επιθυμίες και να απαλλαγεί από τα δεσμά που τον κρατάνε στον υλικό κόσμο, αλλά και από τα αρνητικά συναισθήματα. Ο Black Reuss μέσα από τους στίχους του, αλλά και τις όμορφες metal συνθέσεις καλεί τον ακροατή να τον συνοδέψει σε αυτή την πορεία και στην εξερεύνηση της ανθρώπινης ύπαρξης.
Ο δίσκος ξεκινάει με το τραγούδι “Exodus”, που ενώ έχει τις ρίζες του στο heavy metal, υπάρχει έντονο το gothic στοιχείο, ενώ καθώς προχωράει το τραγούδι εμφανίζονται και μερικές πιο heavy ιδέες που ακουμπάνε στο doom metal. Κατά τη γνώμη μου, το συγκεκριμένο τραγούδι δεν είναι απλά ένα από τα καλύτερα του δίσκου, αλλά είναι και το πιο αντιπροσωπευτικό, μιας και περικλείει τους τρεις βασικούς άξονες πανώ στους οποίους οργανώνει τις ιδέες του ο Black Reuss. Έχοντας το παραπάνω ως γενικό πλαίσιο, ο Black Reuss εμπλουτίζει τις συνθέσεις του με post-rock, συμφωνικά στοιχεία, ανατολίτικες μελωδικές γραμμές αλλά και industrial επιρροές, συνθέτοντας ένα πολυεπίπεδο και μουσικά πολύχρωμο άλμπουμ. Προσθέτοντας στην εξίσωση και την πολύ δυνατή φωνητική ερμηνεία του στα τραγούδια που ενισχύει τις gothic επιρροές, αλλά και την προσεγμένη και γυαλισμένη παραγωγή, έχουμε έναν πάρα πολύ ωραίο δίσκο, με φρέσκο ήχο και εμπνευσμένες ιδέες, που δεν μπορώ παρά να τον προτείνω.

Share on Google Plus

0 σχόλια: