Valiant Sentinel – “Valiant Sentinel”

Valiant Sentinel – “Valiant Sentinel

Μιας και δεν υπάρχουν πολλά να συζητήσουμε για τον συγκεκριμένο δίσκο, θα αφήσω τις συστάσεις για το τέλος και θα μπω κατευθείαν στο θέμα.  Οι Valiant Sentinel έχουν τον ήχο που θα περιμένατε να έχει ένα συγκρότημα με τέτοιο όνομα, μόνο που είναι σίγουρα καλύτεροι από ότι περιμένετε και ελπίζετε. Λαμπερό, φωτεινό power/heavy metal για επικές περιστάσεις προσφέρουν οι Valiant Sentinel και το κάνουν με αφοσίωση και πραγματική όρεξη, κάτι που περνάει και φαίνεται στο δίσκο.

Παραδοσιακοί, απέριττοι και προσηλωμένοι στον κλασικό ήχο, οι Valiant Sentinel προσφέρουν μια αυθεντική power/heavy metal εμπειρία, γεμάτη ένταση και δυναμισμό. Μελωδικές γραμμές και lead κιθάρες με έντονο το επικό στοιχείο , shredding solos και  κατά κύριο λόγο γρήγορες ταχύτητες , αποτελούν τη βάση του δίσκου. Βασικό στοιχείο, πέρα από τις συνθέσεις του Σκόδρα, είναι και η εξαιρετική φωνητική ερμηνεία του Rob Lundgren που χαρίζει ζωντάνια στα κομμάτια και δημιουργεί ρεφρένς που σε καλούν να τραγουδήσεις μαζί.

Και όπως κάθε power metal κυκλοφορία που σέβεται τον εαυτό της, έτσι και το “Valiant Sentinel”, αντλεί έμπνευση από τη λογοτεχνία του φανταστικού και από την ιστορία για να δημιουργήσει και να αφηγηθεί επικές ιστορίες που ταιριάζουν στο είδος. Μουσική και στίχοι δένουν όμορφα και συνθέτουν ένα συμπαγές αποτέλεσμα, με το επικό στοιχείο σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Χαρακτηριστικό παραδείγμα είναι το τραγούδι “King in the North” το οποίο είναι αναφορά στις δημιουργίες του George R.R Martin, στο οποίο συμμετέχει ο TimRipperOwens, χαρίζοντας μια εξαιρετική ερμηνεία. Ακόμα, καλεσμένος στο δίσκο είναι και ο Fabio Lione, ο οποίος συμμετέχει στο ακουστικό, με folk ιδέες κομμάτι, “Forelorn”.

Οι Valiant Sentinel, λοιπόν, είναι ένα νεοσύστατο εγχώριο συγκρότημα, δημιουργία του κιθαρίστα και συνθέτη, Δημήτρη Σκόδρα. Το συγκρότημα τη χρονιά που μας πέρασε κυκλοφόρησε το πρώτο του ομότιτλο άλμπουμ, μέσω της No Remorse Records και είναι, σίγουρα, είναι μια δουλειά που αξίζει και δεν πρέπει να παραλείψετε να ακούσετε.


https://www.facebook.com/valiantsentinel


https://valiantsentinel.bandcamp.com/album/valiant-sentinel


 


 


VALIANT SENTINEL - Forelorn (feat. Fabio Lione) (Lyric Video)


https://www.youtube.com/watch?v=OBISFz5q7v0


Valiant Sentinel - Valiant Sentinel (2021)


https://www.youtube.com/watch?v=YM_9eNXqz7Q


VALIANT SENTINEL - Age Of Mythology


https://www.youtube.com/watch?v=AKBuw_G9Dyo


Valiant Sentinel Ft. Tim ''Ripper'' Owens - King in the North (Subtitulado al Español)


https://www.youtube.com/watch?v=jdEsO49NSjYShare on Google Plus

0 σχόλια: