Black Reuss – “Metamorphosis”

  Black Reuss – “Metamorphosis”
Το “Metamorphosis” είναι ένας δίσκος πυκνός, με πoλύ μουσική πληροφορία και ένα θέμα που δεν είναι απλά ένα concept, αλλά μια ειλικρινής απεικόνιση του ψυχισμού του ιδρυτή του πρότζεκτ, του Maurizio Dottores. Οι υπαρξιακές του ερωτήσεις συνδυάζονται με ενδιαφέρουσες μουσικές ιδέες και συνθέσεις, με τον Black Reuss να προσφέρει ένα άλμπουμ πολυεπίπεδο, αλλά ταυτόχρονα ξεκάθαρο, με ροή, που προσφέρει μια ξεκούραστη ακουστική εμπειρία, παρά την ποσότητα των πληροφοριών.
Η συγκεκριμένη κυκλοφορία αποτελεί το ντεμπούτο, αλλά και το πρώτο μέρος της τετραλογίας, που συνεχίζει με το άλμπουμ “Journey”- έχει κυκλοφορήσει ήδη- “Arrival” και τελευταίο το “Death”. Αυτό το πρώτο στάδιο αφορά τη μεταμόρφωση του ανθρώπου. Έρχεται σε σύγκρουση και παλεύει με τον εαυτό του, καλείται να αντιμετωπίσει εμπόδια και δυσκολίες, ώστε να γνωρίσει πραγματικά τον εαυτό του και να βρει που ανήκει. Μόλις η μεταμόρφωση ολοκληρωθεί, το δεύτερο μέρος, δηλαδή το ταξίδι (“Journey”), ξεκινάει.
Ο δίσκος ξεκινάει με το τραγούδι “Incomplete”, το οποίο λειτουργεί τέλεια σαν εισαγωγικό κομμάτι στο δίσκο. Στιχουργικά εισάγει τον ακροατή στη θεματική του δίσκου και αναφέρεται στον ημιτελή ακόμα άνθρωπο, που βρίσκεται στο ενδιάμεσο στάδιο, ενώ μουσικά παρουσιάζει τη βάση και το μουσικό πλαίσιο που αναπτύσσεται μέσα ο δίσκος και αποτελείται από doom metal, gothic rock, αλλά και post-punk. Ο Black Reuss σε κάθε κομμάτι καταπιάνεται και με ένα συναίσθημα που βιώνει ο πρωταγωνιστής σε αυτήν την κατάσταση και καταφέρνει να αποτυπώσει με ιδιαίτερη επιτυχία μουσικά το κάθε συναίσθημα, μπλέκοντας υπέροχα μουσική και στίχους.
Ακούγοντας το δίσκο δύο κομμάτια ξεχωρίζουν αμέσως και είναι τα “Anger” και “Love”. Το πρώτο εξαιτίας του groovy χαρακτήρα του και του bass/drums intro με τις post-punk αναφορές του, ενώ το δεύτερο αποτελεί την μεγάλη έκπληξη του δίσκου, με τον Black Reuss να σπάει το μοτίβο και να προσθέτει στην gothic βάση ανατολίτικες μελωδικές γραμμές, που ταιριάζουν άψογα και χρωματίζουν όμορφα το δίσκο. Ο δίσκος κλείνει όσο ιδανικά ξεκίνησε, με το τραγούδι “Exodus”, ένα heavy/doom επικό outro, που ολοκληρώνει άψογα έναν δίσκο που αν δεν έχετε ακούσει ήδη, θα σας πρότεινα να σπεύσετε και να δώσετε μια ευκαιρία στην εξαιρετκή αυτή κυκλοφορία.

Share on Google Plus

0 σχόλια: