Τυρόπιτα χωρίς φύλλο με σόδα (αναψυκτικό) Aυτές οι τυρόπιτες χωρίς φύλλο είναι μεγάλη αδυναμία…
Με την πρώτη ματιά φαίνονται όλες ίδιες , όμως στην πορεία ανακαλύπτει κανείς τόσες διαφορές στην κατασκευή ,
στην υφή και στη γεύση που αξίζει τον κόπο να τις δοκιμάσει , να τις φτιάξει και να τις ξαναφτιάξει πολλές φορές . Η
μια έχει γιαούρτι ή κάποιο “τυρί κρέμα” , η άλλη έχει μαγιά ή άλλη έχει φρέσκα μυρωδικά ενώ η σημερινή μας πίτα
έχει σόδα αναψυκτικό . Αυτό την κάνει πολύ αφράτη και της δίνει μια εξαιρετική , ξεροψημένη και τραγανή κρούστα
που την κάνει τόσο δελεαστική αλλά και νόστιμη…Κατά τ’ άλλα , τα υλικά είναι απλά και η κατασκευή της ακόμα πιο
απλή…Τη συνταγή αυτή τη βρήκα σε ένα χειρόγραφο , μικρό χαρτάκι που είχε τρυπώσει στο τετράδιο των
συνταγών μου (ένα Θεός ξέρει από πότε) και φυσικά προχώρησα στην εκτέλεσή της αυτομάτως :
Υλικά :
380 γρ. φαρίνα κοκ.
350 ml γάλα
3 αυγά χτυπημένα
300 γρ. φέτα χοντροτριμμένη με τα χέρια
180 ml. σόδα (αναψυκτικό)
1 κ. σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
1 κ.γλ. αλάτι και μπόλικο πιπέρι
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε σε μια λεκάνη το γάλα με το αλεύρι και τα ανακατεύουμε με το σύρμα . Προσθέτουμε τα αυγά ,
το βούτυρο και το αλατοπίπερο συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Όταν σχηματιστεί ένας ομοιογενής χιλός προσθέτουμε
τη σόδα , ανακατεύουμε λίγο και τέλος ενσωματώνουμε το τυρί με μια σπάτουλα ή ένα κουτάλι .
Αδειάζουμε το μίγμα
σε αλουμίνιο ταψί (για καλύτερο αποτέλεσμα στο ψήσιμο) στο οποίο έχουμε τοποθετήσει μια λαδόκολλα και
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο μέχρι να ροδοψηθεί η επιφάνεια της πίτας .
Περιμένουμε να
κρυώσει λίγο , κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε! Καλή επιτυχία!
Πηγήhttp://tasteoflife.com.gr/
0 Comment
Συγχαρητήρια �� Μπορείτε να μου πείτε τι σημαίνει αλεύρι κοκ;Ευχαριστώ πολύ
Μια φαρίνα κόκκινη..