Γαλοπούλα γεμιστή με κάστανο
Γεμιστή γαλοπούλα με κάστανο ίσον Χριστούγεννα!
Μέτρια 2,5 ώρες 4+μερίδες
Συστατικά700 γρ. βοδινό κιμά50 γρ. βούτυρο1 κρεμμύδι400 γρ. ρύζι500 γρ. κάστανα βρασμένα και ξεφλουδισμένα1 ποτήρι λευκό κρασί50 γρ. σταφίδες50 γρ. κουκουνάρι200 ml ζωμό κόταςΑλάτι – πιπέριΘυμάρι φρέσκο1 μέτρια γαλοπούλα (2 κιλά)
Τρόπος μαγειρέματος1
Σόταρε στο βούτυρο το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τον κιμά και σβήσε τα με το κρασί.
2
Πρόσθεσε το ρύζι, τα κάστανα, τις σταφίδες, το κουκουνάρι και τα μπαχαρικά.
3
Ρίξε και το ζωμό και άφησε λίγο βράσουν μέχρι να πιει το ρύζι τα υγρά.
4
Γέμισε τη γαλοπούλα που έχεις πλύνει και σκουπίσει καλά.
5
Ράψε την και βάλε την σε ταψί.
6
Την ψήνουμε τόσες ώρες όσα κιλά είναι.
Ράψε τη γαλοπούλα σου με ειδική κλωστή μαγειρικής ή με απλή που θα έχεις περάσει διπλή!
Tlife.gr