Χοιρινή μπριζόλα με κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας
Μεταμορφώστε μια απλή χοιρινή μπριζόλα σε ένα πεντανόστιμο πιάτο. Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα χορταστικό γεύμα με χοιρινή μπριζόλα περιχυμένη με κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας.
Συνοδέψτε τη με ρύζι πιλάφι ή πουρέ και απολαύστε το στο καθημερινό οικογενειακό τραπέζι.
Υλικά συνταγής
6 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. βούτυρο
4 μέτριες χοιρινές μπριζόλες πάχους 2,5 εκ. περίπου
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
3-4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1πρέζα πιπέρι καγιέν
2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. μηλόξιδο
1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
150 ml κρέμα γάλακτος
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ρύζι πιλάφι ή πουρέ για συνοδευτικό
Συνοδέψτε τη με ρύζι πιλάφι ή πουρέ και απολαύστε το στο καθημερινό οικογενειακό τραπέζι.
Υλικά συνταγής
6 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. βούτυρο
4 μέτριες χοιρινές μπριζόλες πάχους 2,5 εκ. περίπου
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
3-4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1πρέζα πιπέρι καγιέν
2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. μηλόξιδο
1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
150 ml κρέμα γάλακτος
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ρύζι πιλάφι ή πουρέ για συνοδευτικό
Εκτέλεση συνταγής
Αλατοπιπερώνετε τις μπριζόλες. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και το βούτυρο, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και τηγανίζετε τις μπριζόλες για 7-8 λ ή μέχρι να ψηθούν και ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές. Τις αφαιρείτε από το τηγάνι με τσιμπίδα και τις μεταφέρετε σε πιατέλα. (Εναλλακτικά ψήστε τις μπριζόλες σας σε γκριλιέρα ή στο φούρνο).
Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνετε καλά το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Προσθέτετε τα πολτοποιημένα σκόρδα, τη μουστάρδα σε σκόνη, 1-2 πρέζες αλατοπίπερο και το πιπέρι καγιέν και ανακατεύετε για 1/2 λ. Ρίχνετε βροχηδόν το αλεύρι ανακατεύοντας ζωηρά, προσθέτετε το ξύδι και το κρασί συνεχίζοντας διαρκώς το ανακάτεμα για λίγα δευτερόλεπτα. Ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα και σιγοβράζετε ανακατεύοντας για 3-4 λ ή μέχρι να πήξει η σάλτσα. Κατεβάζετε τη σάλτσα από τη φωτιά, ρίχνετε το ψιλοκομμένο μαϊντανό ανακατεύετε. Σερβίρετε τις μπριζόλες με συνοδευτικό επιλογής σας και τις περιχύνετε με τη σάλτσα μουστάρδας.
Πηγή Sintayes.gr
Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνετε καλά το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Προσθέτετε τα πολτοποιημένα σκόρδα, τη μουστάρδα σε σκόνη, 1-2 πρέζες αλατοπίπερο και το πιπέρι καγιέν και ανακατεύετε για 1/2 λ. Ρίχνετε βροχηδόν το αλεύρι ανακατεύοντας ζωηρά, προσθέτετε το ξύδι και το κρασί συνεχίζοντας διαρκώς το ανακάτεμα για λίγα δευτερόλεπτα. Ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα και σιγοβράζετε ανακατεύοντας για 3-4 λ ή μέχρι να πήξει η σάλτσα. Κατεβάζετε τη σάλτσα από τη φωτιά, ρίχνετε το ψιλοκομμένο μαϊντανό ανακατεύετε. Σερβίρετε τις μπριζόλες με συνοδευτικό επιλογής σας και τις περιχύνετε με τη σάλτσα μουστάρδας.
Πηγή Sintayes.gr